Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Παγκόσμια συνεργασία της AbbVie με τη Boehringer Ingelheim

Παγκόσμια συνεργασία της AbbVie με τη Boehringer Ingelheim

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της σε παγκόσμιο επίπεδο με την εταιρεία Boehringer Ingelheim για την ανάπτυξη και τη διάθεση στην αγορά του BI 655066, ενός μονοκλωνικού βιολογικού αντισώματος έναντι της ιντερλευκίνης-23 (αντι-IL-23), το οποίο βρίσκεται σε πρόγραμμα ανάπτυξης φάσης 3 για τη θεραπεία της ψωρίασης. Οι δύο εταιρείες βρίσκονται επίσης σε διαδικασία αξιολόγησης του ενδεχόμενου χρήσης αυτής της βιολογικής θεραπείας για την αντιμετώπιση της νόσου του Crohn, της ψωριασικής αρθρίτιδας και του άσθματος.

Παράλληλα, με τη συνεργασία αυτή η AbbVie αποκτά δικαιώματα στο BI 655064, ένα αντι-CD-40 ανοσοδιεγερτικό αντίσωμα, που βρίσκεται επί του παρόντος σε πρόγραμμα ανάπτυξης φάσης 1. Η Boehringer Ingelheim εξακολουθεί να έχει την ευθύνη για την περαιτέρω ανάπτυξη του BI 655064, ενώ η AbbVie μπορεί να επιλέξει να προχωρήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση των κλινικών αποτελεσμάτων.

«Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, το BI 655066 είναι πλέον, η κορυφαία ερευνητική θεραπείαης AbbVie για την ψωρίαση και έρχεται να συμπληρώσει το ισχυρό χαρτοφυλάκιο των υπό ανάπτυξη προϊόντων της εταιρείας μας στον τομέα της ανοσολογίας», δήλωσε ο Michael Severino, M.D., Executive Vice President, R&D και Chief Scientific Officer της AbbVie. «Η τεχνογνωσία της εταιρείας μας στην ανάπτυξη και τη διάθεση στην αγορά των κορυφαίων βιολογικών παραγόντων παγκοσμίως, σε συνδυασμό με τα κλινικά αποτελέσματα που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Boehringer Ingelheim, μας επιτρέπουν να παρέχουμε στους ασθενείς μια νέα θεραπευτική επιλογή που δίνει τη δυνατότητα για ουσιώδη βελτίωση της καθιερωμένης θεραπείας».

Check Also

Πασχάλης Αποστολίδης: «Ένας σωστός ηγέτης είναι πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τις γνώσεις του, αλλά κυρίως για το όραμα, τη συμπεριφορά και τη στάση ζωής του»

Στο 32ο Συνέδριο Ηγεσίας της Εταιρείας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) με θέμα την Εγκάρδια Ηγεσία, που …