Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / O IΣΑ θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα

O IΣΑ θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα

Θηλιά στο λαιμό των ασφαλισμένων, χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος, καθώς «εξοντώνει ελευθεροεπαγγελματίες και συνταξιούχους, απειλεί την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών. Ήδη από την πρώτα 24ωρα του νέου έτους, διαφαίνονται τα δυσμενή αποτελέσματα, καθώς πολλοί γιατροί προβαίνουν σε ανάκληση της λειτουργίας των ιατρείων τους».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, το νέο σύστημα είναι καταστροφικό καθώς προβλέπει την μείωση των νέων συντάξεων κατά 25%, τη «δήμευση» έως και του 70% του καθαρού εισοδήματος καθώς και τον τετραπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών. Επιβαρύνει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, οδηγεί στη φτωχοποίηση τη μεσαία τάξη και κηρύττει τον πόλεμο στους νέους τους οποίους οδηγεί στην ξενιτιά.

«Η κυβέρνηση έχει ιστορικές ευθύνες για τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους. Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενεές», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, θα εξαντλήσει όλα τα μέσα, προκειμένου ακόμα και την ύστατη στιγμή να διασώσει τον ιατρικό κόσμο από τον αφανισμό. Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η νομιμότητα τόσο της πρόσφατης εγκυκλίου, αλλά και των άλλων κανονιστικών πράξεων που θα εκδοθούν και η δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Check Also

Σε «Μ. Βλασταράκος» μετονομάζεται η αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΣΑ

Tο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του Προέδρου του ΙΣΑ, …