Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Μήνας “διαφορετικότητας” και πολυμορφίας o Σεπτέμβριος για την MSD

Μήνας “διαφορετικότητας” και πολυμορφίας o Σεπτέμβριος για την MSD

Τον Σεπτέμβριο κορυφώνονται οι δράσεις ενημέρωσης για την αξία της πολυμορφίας και της ενσωμάτωσης που υλοποιεί η MSD καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το Next Generations Network και το Womens Network, δύο δίκτυα που προέκυψαν από πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων, πρωταγωνιστούν στην καλλιέργεια ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προασπίζεται τη διαφορετικότητα και απορρίπτει οποιαδήποτε διάκριση σχετίζεται με το φύλο, την εθνικότητα, την ηλικία, τη θρησκεία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Το Next Generations Network, που φέτος κλείνει δύο χρόνια στην Ελλάδα, απαρτίζεται από 15 εργαζόμενους διαφορετικών τμημάτων και στόχος του είναι, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων και ιδεών, να προωθήσει την καινοτομία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ατομική εξέλιξη των ανθρώπων της MSD. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα τέσσερα μέχρι στιγμής εκπαιδευτικά βίντεο για LinkedIn, Youtube, Twitter και Yammer, που παρακολούθησαν εργαζόμενοι που δεν ήταν πολύ εξοικειωμένοι με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Επίσης, οι δράσεις περιλαμβάνουν και ομιλίες διακεκριμένων προσωπικοτήτων για τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, όπως για παράδειγμα ήταν ο πρόσφατος διάλογος με τον καθηγητή Γενετικής Ιατρικής Μανώλη Δερμιτζάκη και με τον σκηνοθέτη Στέφανο Σιταρά για τον κορονοϊό, που προβλήθηκε ψηφιακά.

Από την άλλη, το Womens Network στηρίζει την ισότητα των φύλων μέσω στοχευμένων δράσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των γυναικών της MSD. Λόγου χάριν, το πρόγραμμα “Mindfulness”, σε συνεργασία με τη Μυρτώ Λεγάκη, είχε ως στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά το στρες. Ακόμη, καθώς η πανδημία άλλαξε τις προτεραιότητες και διαμόρφωσε πρωτόγνορες εργασιακές συνθήκες, διαπιστώθηκε η ανάγκη για ενίσχυση του ρόλου της μητέρας. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για τη Σχολή Γονέων, η οποία περιλαμβάνει ένα κύκλο εφτά μαθημάτων για την ψυχολογία και την υγεία των εφήβων.

«Στην MSD Ελλάδος αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε και τιμάμε τη διαφορετικότητα σε εμπειρίες, δεξιότητες και προσωπικά χαρακτηριστικά, και δημιουργούμε τον απαραίτητο χώρο, ώστε οι άνθρωποι να εκφράζουν τον αληθινό τους εαυτό. Αυτή η πολυμορφία είναι που μας κάνει πιο δυνατούς, καθώς προωθεί την καινοτομία, συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη και εξελίσσει τον Οργανισμό. Τον Σεπτέμβριο, στο ξεκίνημα της χρονιάς, έχουμε επιλέξει συμβολικά να δυναμώνουμε τη φωνή μας και προς την κοινωνία. Έχουμε ευθύνη να προάγουμε συμπεριφορές και αξίες που θα κάνουν και τον κόσμο μας καλύτερο», δηλώνει χαρακτηριστικά η Aθηνά Σταύρου, HR Lead Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

Check Also

Σεπτέμβριος – Παγκόσμιος Μήνας Alzheimer: Οι εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Σύµφωνα µε στατιστικά στοιχεία, ένας στους πέντε ανθρώπους πάνω από 80 ετών θα νοσήσει από …