Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΙΣΑ και Περιφέρεια Αττικής: Αλγόριθμος με οδηγίες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος

ΙΣΑ και Περιφέρεια Αττικής: Αλγόριθμος με οδηγίες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τον κορoνοϊό του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις σχετικά με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Mεταξύ άλλων, συζητήθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ και οι νέες δράσεις που θα δρομολογηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για τη θωράκιση του Λεκανοπεδίου. Τονίστηκε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία και σε χώρους εργασίας υψηλής επικινδυνότητας, όπως είναι οι χώροι επεξεργασίας κρέατος και άλλων τροφίμων. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των νέων Rapid test PCR real time, τα οποία φαίνεται ότι μπορούν να αποτελέσουν μια αξιόπιστη και γρήγορη λύση έγκαιρης διάγνωσης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος με οδηγίες για τους επαγγελματίες τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, αναφορικά με τον τρόπο που πρέπει να ενεργήσουν σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε: «Διανύουμε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα μας. Ωστόσο, πιστεύω ότι με ενότητα, ομοψυχία και ατομική ευθύνη θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές και σε αυτή την εθνική μάχη. Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουν να συνδράμουν ενισχυτικά την εθνική προσπάθεια με στοχευμένες πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση της Αττικής απέναντι στον κορονοϊό. Τώρα είναι η στιγμή να αποδείξουμε ως κοινωνία ότι σεβόμαστε τους συμπολίτες μας, συνεχίζουμε με ευθύνη να προστατεύουμε τη Δημόσια Υγεία και παραμένουμε ενωμένοι για το κοινό καλό»

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή της κ. Χρυσούλας Νικολάου Καθηγήτριας Βιοπαθολογίας Ανοσολογίας Αντιπροέδρου ΚΕ.ΣΥ, του κ. Γιώργου Σαρόγλου Ομ. καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, του κ. Χαρίλαου Κουτή, ομότιμου καθηγητή Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, της κ. Κυριακής Κανελλακοπούλου Παθολόγου-Λοιμωξιολόγου, του κ. Ανδρέα Πάγκαλη ειδικού Παθολόγου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος, Σ. Τσούκαλος Γ. Γραμματέας, Τ. Χατζής, Π. Λεονάρδου και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Α. Βαθιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ο Π. Ευσταθίου, συντονιστής της Ομάδας διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

Check Also

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τις γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού – Ανακοίνωσε πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας ανά δύο έτη

Η τεράστια σημασία της πρόληψης, ήταν το κεντρικό μήνυμα της συζήτησης που είχε ο Πρωθυπουργός …