Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «Είναι Ευθύνη Μας» – H DEMO ΑΒΕΕ για όγδοη χρονιά δίπλα στην Ομάδα Αιγαίου

«Είναι Ευθύνη Μας» – H DEMO ΑΒΕΕ για όγδοη χρονιά δίπλα στην Ομάδα Αιγαίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της DEMO ΑΒΕΕ, το οποίο τιτλοφορείται «Είναι Ευθύνη μας», και σύμφωνα με τη στρατηγική της να στηρίζει τα μικρά νησιά του Αιγαίου, η DEMO υποστήριξε για όγδοη χρονιά την Ομάδα Αιγαίου στον 26ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, ο οποίος διενεργήθηκε από τις 8 έως και τις 12 Οκτωβρίου.

Μπορεί, λόγω του COVID 19, ο προγραμματισμένος για τον Μάιο 26ος Διάπλους να αναβλήθηκε, ωστόσο πραγματοποιήθηκε κανονικά τον Οκτώβριο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις πολλές υπαρκτές ανάγκες των μικρών νησιών. Η εταιρεία,  ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ομάδας Αιγαίου, δώρισε στην ΕΔΟΚ  Αμοργού (Ομάδα Κρίσεων Αμοργού) τον απαραίτητο εξοπλισμό που είχαν ανάγκη:

  • Ένα Σετ Εκπαιδευτικών Προπλασμάτων BLS
  • Έναν Εκπαιδευτικό Απινιδωτή
  • Έναν Απινιδωτή
  • Ένα Στρώμα Κενού
  • Ένα Φορείο Μάχης Αναδιπλούμενο

Επιπλέον, και για τον διάπλου του Οκτωβρίου που έληξε στις 12 Οκτωβρίου η DEMO δώρισε στην Ομάδα Αιγαίου 3.000 ιατρικά γάντια, 2.500 μάσκες και 230 ρόμπες, ώστε να χρησιμοποιηθούν από τα μέλη της, αλλά και από τους ιατρούς των ιατρικών κέντρων των νησιών.

Ο 26ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 και διήρκησε 5 ημέρες, μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Η Ομάδα, με 9 φουσκωτά σκάφη και το πλαστικό σκάφος «ΜΗΝΑΣ Ε», διένυσε περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια και επισκέφθηκε 13 νησιά, στα οποία διενεργήθηκαν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, καθώς και τον ΕΟΔΥ, ο οποίος πραγματοποίησε ελέγχους Covid. Τέλος, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου εγκαινίασαν και έργα υποδομής.

Check Also

ΕΟΔΥ: Πού θα πραγματοποιούνται σήμερα δωρεάν rapid tests – Τι έδειξαν οι χτεσινοί έλεγχοι

Σήμερα Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), θα …