Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ προς Μητσοτάκη: Χορήγηση του επιδόματος σε όλους τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους ανεξαιρέτως

ΠΟΕΔΗΝ προς Μητσοτάκη: Χορήγηση του επιδόματος σε όλους τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους ανεξαιρέτως

Επιστολή απέστειλε η ΠΟΕΔΗΝ στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τις εξαγγελίες περί χορήγησης επιδόματος στους υγειονομικούς που εμπλέκονται στη διαχείριση του κορονοϊού, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να το χορηγήσει σε όλους του υεγιονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους ανεξαιρέτως.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με επιστολή μας ζητήσαμε να θεσμοθετηθούν κάποιες από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση από το πρώτο κύμα της πανδημίας, όπως η ένταξη στα ΒΑΕ και η χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους, με οριζόντιο τρόπο.

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, Πρόνοια, καθώς επίσης και το σύνολο των υπαλλήλων των εν λόγω φορέων, εμπλέκονται άμεσα με τη διαχείριση και νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού.

Έχουν χάσει την ζωή τους 5 συνάδελφοι από κορονοϊό, 10 είναι διασωληνωμένοι αυτή την στιγμή, αρκετοί τα κατάφεραν και αποσωληνώθηκαν, και χιλιάδες έχουν νοσήσει.

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Μεταξύ των διασωληνωμένων βρίσκονταν και βρίσκονται Διοικητικοί, τεχνικοί, νοσηλευτές, ιατροί, παραϊατρικό προσωπικό, τραυματιοφορείς και όλων των άλλων ειδικοτήτων.

Η κυβέρνηση προφανώς για δημοσιονομικούς λόγους προσπαθεί να περιορίσει την παροχή σε λίγους συναδέλφους. Οι Διοικητές των Νοσοκομείων, με οδηγία προηγούμενων ημερών του Υπουργείου Υγείας, προσπάθησαν να ονομαστικοποιήσουν τους υπαλλήλους που απασχολούνται με περιστατικά κορονοϊού, αλλά στάθηκε αδύνατον, καθότι όλο το προσωπικό εμπλέκεται. Μάλιστα πολλές Διοικήσεις Νοσοκομείων έστειλαν στις ΥΠΕ το σύνολο του προσωπικού.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται, όπως φαίνεται από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, να μην χορηγήσει το εν λόγω επίδομα σε όλους τους υγειονομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα διχασμού και διαίρεσης μεταξύ των υπαλλήλων. Σας υπενθυμίζουμε ότι διχασμός και διαχωρισμών μεταξύ των υπαλλήλων έγινε και με τη Δωρεά Νιάρχου.

Θεωρούμε ότι όλοι οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι δίνουν τη μάχη αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης στην πρώτη γραμμή. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι το εν λόγω επίδομα πρέπει να χορηγηθεί σε όλους ανεξαιρέτως».

Check Also

1.607 νέα κρούσματα, 78 ακόμη θάνατοι και 847 διασωληνωμένοι

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον ΕΟΔΥ 1.607 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν …