Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / COVID-19: Τι νεότερο υπάρχει στο κομμάτι της θεραπείας;

COVID-19: Τι νεότερο υπάρχει στο κομμάτι της θεραπείας;

Υπάρχουν κάποια βασικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται μέχρι στιγμής σε όσους ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ωστόσο, καθώς ο νέος κορονοϊός είναι απρόβλεπτος τα θεραπευτικά σχήματα προσαρμόζονται συνεχώς, ανάλογα με την περίπτωση. Είχαμε πριν από λίγες ημέρες το περιστατικό με τον γερμανό καθηγητή στον οποίο χρειάστηκε να χορηγηθεί και αντιπηκτική αγωγή και τώρα, σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, «θα χρησιμοποιηθούν και φάρμακα τα οποία έχουν καρδιοπροστατευτικό μηχανισμό σε κάποιους ασθενείς, γιατί αυτός ο ιός φαίνεται ότι προσβάλλει και τον καρδιακό ιστό με τρόπο που δεν τον κατανοούμε καλά ακόμα».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, τα κύρια φάρμακα κατά σειρά προτεραιότητας που χρησιμοποιούνται είναι  η ρεμντεσιβίρη, όταν είναι  διαθέσιμη, η χλωροκίνη που είναι  διαθέσιμη πλέον σε μεγάλες ποσότητες στην χώρα μας και ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα, σε άλλους συνδυασμούς.

«Περιμένουμε βέβαια και παρακολουθούμε και εμείς όλες τις επιστημονικές εξελίξεις σε σχέση με τα νέα θεραπευτικά σχήματα. Τα περισσότερα θεραπευτικά σχήματα αυτή τη στιγμή στον κόσμο, δίνονται σε έδαφος πολύ προσεκτικής παρακολούθησης των ασθενών, ώστε να καταγράφονται και οι παρενέργειες και να παρακολουθούνται οι ασθενείς προσεκτικά από γιατρούς», καταλήγει ο κ. Τσιόδρας.

Check Also

3 νέα κρούσματα και 2 ακόμη θάνατοι στη χώρα μας

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός …