Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / APIVITA: Ανάμεσα στις «καλύτερες για τον κόσμο» εταιρείες στον τομέα του Περιβάλλοντος

APIVITA: Ανάμεσα στις «καλύτερες για τον κόσμο» εταιρείες στον τομέα του Περιβάλλοντος

Στις 12 Ιουνίου, η APIVITA, ως μέλος του διεθνούς δικτύου Β Corporation, αναδείχθηκε ως μια από τις εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις «Καλύτερες για τον Κόσμο» εταιρείες, στον τομέα του Περιβάλλοντος. Σε αυτή τη λίστα συγκαταλέγονται εταιρείες, οι οποίες στην αξιολόγηση για την επίδρασή τους στο περιβάλλον πέτυχαν βαθμολογία που ανήκει στο υψηλότερο 10%, μεταξύ των 2.500 εταιρειών πιστοποιημένων ως B Corp.

Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση που αφορά την επίδραση των εταιρειών στο Περιβάλλον, καταγράφει και βαθμολογεί τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της εταιρείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στη λειτουργία της, στις εγκαταστάσεις, στα υλικά που χρησιμοποιεί, στις εκπομπές ρύπων, καθώς και στη χρήση των φυσικών πόρων και της ενέργειας.

Οι 228 εταιρείες που διακρίθηκαν ως «Καλύτερες για τον Κόσμο» εταιρείες, στον τομέα του Περιβάλλοντος προέρχονται από 72 διαφορετικούς κλάδους και 25 χώρες και αποτελούν ένα πρότυπο για το πώς η δύναμη των επιχειρήσεων μπορεί να μετατραπεί σε μια δύναμη για το καλό. Για την APIVITA, η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ενισχύει την πολύχρονη δέσμευση της για βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία.

Το κίνημα B Corpοration είναι ένα να δίκτυο purpose driven εταιρειών που χρησιμοποιούν την επιχείρηση ως μια δύναμη για το καλό. Οι πιστοποιημένες B Corp εταιρείες ακολουθούν τα υψηλότερα πρότυπα στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές τους επιδόσεις, διέπονται από διαφάνεια και νομική ευθύνη, και φιλοδοξούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Αυτή τη στιγμή, το δίκτυο των πιστοποιημένων B Corp εταιρειών αποτελείται από περισσότερες από 2.500 εταιρείες σε 50 χώρες παγκοσμίως, από 130 διαφορετικούς κλάδους, με εταιρείες όπως οι Ben and Jerry’s, Patagonia, Natura, Danone North America, Pukka, Dr. Bronner’s κ.ά.

Για την APIVITA, κύρια πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το περιβάλλον και οι ανεκτίμητοι φυσικοί του πόροι από την ίδρυσή της, το 1979. Γι’ αυτό και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής Φύσης, με την πλούσια βιοποικιλότητα, τα μοναδικά ενδημικά φυτά και βότανα υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά και η θαυμαστή κοινωνία της μέλισσας, βρίσκονται σε όλα τα προϊόντα της.

Η συμμετοχή της εταιρείας στο κίνημα B Corp είναι στρατηγικής σημασίας και θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, στη στρατηγική αειφορίας και στην ανάπτυξη νέων συνεργιών. Ταυτόχρονα, θα αποτελέσει έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση για όλους ότι δεν αρκεί μια εταιρεία να είναι «Η καλύτερη στον κόσμο», αλλά «Η καλύτερη για τον κόσμο».

Check Also

H APIVITA «Χορηγός Μπαλέτου» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η APIVITA αποτελεί τον πρώτο «Χορηγό Μπαλέτου» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την καλλιτεχνική περίοδο …