Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Aνταλλαγή πυρών από συμμορίες γύρω από το Δρομοκαΐτειο. Απροστάτευτοι ασθενείς και προσωπικό

Aνταλλαγή πυρών από συμμορίες γύρω από το Δρομοκαΐτειο. Απροστάτευτοι ασθενείς και προσωπικό

Σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, γύρω στις 00:30 τα μεσάνυχτα αντηλλάγησαν πυροβολισμοί από συμμορίες αγνώστων στο δημοτικό πάρκινγκ επί της Ιεράς Οδού και Κανάρη, στο Χαϊδάρι, το οποίο βρίσκεται ακριβώς στη μάντρα του Δρομοκαϊτείου. Από τύχη γλίτωσε ένας άστεγος που κοιμόταν στο αυτοκίνητό του.

Κατά την εκτίμηση της αστυνομίας, κάποιοι από τους δράστες διέφυγαν στον περιβάλλοντα χώρο του Δρομοκαϊτείου, εισερχόμενοι από τη μάντρα που είναι κατεστραμμένη σε εκείνο το σημείο και σε πολλά ακόμη, η οποία δεν επισκευάζεται λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, για κάποια ώρα η αστυνομία έκανε περιπολίες εντός του Δρομοκαϊτείου, ειδοποιώντας το προσωπικό ότι εντός του χώρου μπορεί να κρύβονται μέλη των συμμοριών. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση και φόβος όλη τη νύχτα.

«Το Δρομοκαΐτειο βρίσκεται σε τοποθεσία με 400 στρέμματα δάσους με διάσπαρτα Νοσηλευτικά Τμήματα. Υπήρχε μία νοσηλεύτρια στη βάρδια, στην καλύτερη των περιπτώσεων δύο νοσηλεύτριες, σε κάθε τμήμα, με τα τμήματα να βρίσκονται απομονωμένα στο δάσος.

Υπάρχουν μόνο δέκα φύλακες, λόγω έλλειψης κονδυλίων. Είναι δύο στη βάρδια, που είναι επιφορτισμένοι και με τη φύλαξη του θυρωρείου και του εφημερίου.

Χθες βράδυ, στον χώρο υπήρχαν δύο φύλακες που ήταν απασχολημένοι με τη φύλαξη του εφημερίου. Κανένας φύλακας για τον περιβάλλοντα χώρο.

Στο Δρομοκαΐτειο έχει ανατιναχθεί τρεις φορές από συμμορίες το ΑΤΜ της τράπεζας. Στο σημείο που αντηλλάγησαν το βράδυ οι πυροβολισμοί πολλές φορές στήνουν σκηνές και κοιμούνται άτομα, τα οποία εισέρχονται από την κατεστραμμένη μάντρα και κλέβουν ασθενείς και προσωπικό», υπογραμμίζουν οι της Ομοσπονδίας, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση επισκευή της μάντρας και αύξηση των φυλάκων του νοσοκομείου, αλλά και των μέσων που τους παρέχονται.

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ: Λιγότερο κατά 1869 υπαλλήλους φέτος το συνολικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις ΜΕΘ

Η ΔΕΘ φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας, ωστόσο η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον …