Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / 54.000 ενεργά κρούσματα στην Επικράτεια

54.000 ενεργά κρούσματα στην Επικράτεια

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι επικρατεί ένα κλίμαεφησυχασμού που δεν δικαιολογείται λόγω της έξαρσης στην οποία βρίσκεται η πανδημία, είπε πριν από λίγο η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της ΙατρικήςΣχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η ίδια ανέφερε πως αυτή τη στιγμή στην Επικράτεια καταγράφονται 54.000 ενεργά κρούσματα. Η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες ακόμη, ενώ θα αργήσουμε να δούμε μείωση των θανάτων.

Σύμφωνα με την ίδια, τις τελευταίες ημέρες έχει ανακοπεί η αυξητική τάση της πανδημίας, ωστόσο παρατηρείται αυξητική τάση σε αρκετές περιοχές τηςΕλλάδας όπως στη Σάμο, τα Γρεβενά, τα Χανιά, την Άρτα και την Ευρυτανία.

Τέλος, αναφέρθηκε στις οδηγίες του ECDC για την εορταστική περίοδο, ο οποίος αναφέρει πως θα έχουμε ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, ειδικά σε χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψή, τονίζοντας την ανάγκη για λήψη μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων και μέτρων, ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

Νωρίτερα, η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έκανε έκκληση σε όσους έχουν συμπτώματα, να απευθύνονται άμεσα σε κάποιον ειδικό, γιατί η καθυστέρηση δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της νόσου.

Check Also

Νέος πρόεδρος ΚεΣΥ ο καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας Δημήτρης Μπούμπας

Σήμερα Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου, συνήλθε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και …