Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Στην Ελλάδα η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας

Στην Ελλάδα η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας

Στην Ελλάδα θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT), σχετικά με τη στήριξη των χωρών που θα διοργανώσουν το πρόγραμμα πιστοποίησης «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής – Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)». Με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, η χώρα μας θα είναι από τις πρώτες που θα ξεκινήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα πιστοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 30 Ιουνίου, η Εκτελεστική Επιτροπή διοργανώνει από κοινού με το Επιστημονικό Τμήμα Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (Ε.Τ.Α.Φ) του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ), διεθνές συμπόσιο για τον Αθλητικό Τραυματισμό, στο αμφιθέατρο της Ολυμπιακής Επιτροπής (Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52, Χαλάνδρι).

Στο διεθνές συμπόσιο ομιλητές θα είναι τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της IFSPT, καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα, αντικείμενο των οποίων είναι η διδασκαλία των σχετικών μαθημάτων στα τμήματα Φυσικοθεραπείας της χώρας.

Παράλληλα, το τριήμερο 29/6, 1/7 και 2/7, θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο «Αθλητική Φυσικοθεραπεία – Επίπεδο 1», που αποτελεί μέρος των προαπαιτούμενων σεμιναρίων που οδηγούν στην πιστοποίηση.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος ακολουθεί το πρόγραμμα πιστοποίησης του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της Αυστραλίας – Australian Physiotherapy Association (APA) για την απονομή του τίτλου «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής – Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)», όπως χορηγείται στον αντίστοιχο Σύλλογο. Το πρόγραμμα πιστοποίησης είναι αναγνωρισμένο και πληροί τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT).

Περισσότερες πληροφορίες στα ακόλουθα links:

http://isosi.psf.org.gr/ και https://www.psf.org.gr/psf-news-5369.htm

Check Also

Συνάντηση Φυσικοθεραπευτών – Υπουργού Υγείας με θέμα τη σχέση με ΕΟΠΥΥ και το αγκάθι του clawback

Συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών ΠΣΦ – ΝΠΔΔ είχε ο Yπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης …