Αρχική / Επικαιρότητα / Σκέρτσος: Στο τέλος Ιουνίου θα συζητηθούν τυχόν “προνόμια” των πλήρως εμβολιασθέντων

Σκέρτσος: Στο τέλος Ιουνίου θα συζητηθούν τυχόν “προνόμια” των πλήρως εμβολιασθέντων

«Οι αποφάσεις που θα κρίνουν την τύχη του τουρισμού φέτος θα ληφθούν από τα μέσα Ιουνίου και μετά», ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον Παραπολιτικά FM.

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, η περίοδος από τα μέσα Μαΐου έως τέλος Ιουνίου είναι δοκιμαστική. Υπάρχουν ακόμη πολλοί περιορισμοί, με αποτέλεσμα οι προσδοκίες μας σχετικά με τον τουρισμό αυτής της περιόδου να μην ήταν εξαρχής ιδιαίτερα υψηλές. Ωστόσο, προϊόντος του εμβολιασμού και μειουμένων των κρουσμάτων, η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί.

Ο κ. Σκέρτσος έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι από σήμερα τίθεται σε λειτουργία ένας διαδραστικός χάρτης που θα δίνει τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα, παρουσιάζοντας τέσσερις βασικούς δείκτες (αριθμό κυλιόμενων κρουσμάτων, ποσοστό εμβολιασμένων, αυξανόμενο ή μειούμενο αριθμό κρουσμάτων και ποσοστό θετικότητας) ανά περιοχή. Η εφαρμογή θα ενημερώνεται σε εβδομαδιαία βάση και με διαφανή τρόπο θα είναι διαθέσιμη προς όλους.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, η χώρα μας βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στην ΕΕ όσον αφορά τα ποσοστά πολιτών πλήρως εμβολιασμένων, προσθέτοντας ότι, βάσει του προγραμματισμού, αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση το 50% του πληθυσμού. «Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 75% των ανθρώπων άνω των 60 ετών έχουν ή θα έχουν σύντομα, εμβολιαστεί.

Εξήγησε ακόμη πως επιχειρησιακά θα γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές στον προγραμματισμό όσον αφορά τα εμβολιαστικά κέντρα ή άλλες παραμέτρους του συστήματος εμβολιασμών.

Κληθείς να απαντήσει για τυχόν προνόμια των πλήρως εμβολιασμένων ή άλλες δυνατότητες, εξήγησε πως στο τέλος Ιουνίου θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση για πολλές επιμέρους λεπτομέρειες.

Check Also

Έξαρση κοκκύτη: Ήδη 34 κρούσματα στην Ελλάδα το 2024 – Επιτακτική η ανάγκη εμβολιασμού

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, καταγράφουν …