Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ρεβεγιόν με 9 άτομα που προέρχονται από δύο οικογένειες και λειτουργίες Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα

Ρεβεγιόν με 9 άτομα που προέρχονται από δύο οικογένειες και λειτουργίες Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία επιτρέπονται οι συναθροίσεις κάποιες ημέρες, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν ρεβεγιόν έστω και με περιορισμούς. Σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ, ειδικά τις ημέρες 24-25-31/12/2020 και 1.1.2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 ατόμων που προέρχονται από 2 οικογένειες.

Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών τηρουμένης της μέγιστης αναλογίας ένας πιστός ανά 15τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Κατά την εορτή των Θεοφανείων, δεν επιτρέπεται ο αγιασμός των υδάτων σε υπαίθριους χώρους παρά μόνο εντός των ιερών ναών.

Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση.

Check Also

COVID-19 και εξάρσεις λοιμώξεων αναπνευστικού – Το «ανοσιακό χρέος» της πανδημίας

Με το τέλος της πανδημίας παρατηρήθηκε μεγαλύτερος αριθμός λοιμώξεων αναπνευστικού από διαφόρους λοιμογόνους παράγοντες, όπως …