Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / Πραγματοποιήθηκε το 11ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο ΒΑ Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκε το 11ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο ΒΑ Αιγαίου

Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας είχε βασικό στόχο να καλύψει την ανάγκη για σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση των καρδιολόγων της ευρύτερης περιοχής του Βορειανατολικού Αιγαίου, αλλά και των ιατρών που εμπλέκονται με την Καρδιοαγγειακή Ιατρική.

Παράλληλα, η ΕΚΕ πραγματοποίησε, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Δήμο Χίου, δράση πρόληψης υγείας για τους πολίτες.

Το αμφιθέατρο του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου γέμισε ασφυκτικά από πολίτες κάθε ηλικίας, που παρακολούθησαν τις ενημερωτικές ομιλίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νόσων. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από διακεκριμένους επιστήμονες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τα οποία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, κατά την τελετή έναρξης του συνεδρίου, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, προέβη σε ειδική τιμητική εκδήλωση για προσωπικότητες από τον εφοπλιστικό-επιχειρηματικό χώρο με καταγωγή από την Χίο, οι οποίοι έχουν βοηθήσει πολλαπλώς την τοπική κοινωνία και έχουν συμβάλει αποφασιστικά στη λειτουργία και τον τεχνολογικό εξοπλισμό της Καρδιολογικής Κλινικής του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Τα τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι: Συμεών Παληός, Λουκάς Κτιστάκης, Νικόλαος και Ηρώ Λω, Στάμος και Αδαμάντιος Φαφαλιός, Γεώργιος και Καλλιόπη Μπαρλή, ενώ έγινε τιμητική αναφορά στους τεθνεώτες Γεώργιο και Μαρία Νικολού.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, καρδιολόγοι, μέλη της ΕΚΕ, επισκέφτηκαν το νησί των Οινουσσών και, αφού έκαναν ομιλίες στους κατοίκους για τα καρδιαγγειακά νοσήματα (ομιλητές ήταν ο κ. Ι. Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας, Πρόεδρος ΕΚΕ και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ κ. Ι. Κανακάκης, Διευθυντής Καρδιολογίας), πραγματοποίησαν προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο σε κατοίκους του νησιού. 

Το ιατρικό κλιμάκιο που πραγματοποίησε τις εξετάσεις ήταν:
Ιωάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας, Πρόεδρος ΕΚΕ.
Ιωάννης Κανακάκης, Διευθυντής Καρδιολογίας, Θεραπευτική Κλινική, ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.
Χριστίνα Χρυσοχόου, Διευθύντρια Καρδιολογικής Κλινικής ΕΣΥ, ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.
Αθανάσιος Καρτάλης, Καρδιολόγος, Επιμελητής Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Χίου.
Στέλιος Βεϊογλάνης, ιδιώτης Καρδιολόγος.

Check Also

Η Merck στο πλευρό των παιδιών

Η Merck Ελλάδας, συμβάλλοντας στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικά Υπεύθυνης Δράσης της εταιρείας, υποστηρίζει την …