Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Πλεύρης: Από αύριο ξεκινά η συνταγογράφηση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Πλεύρης: Από αύριο ξεκινά η συνταγογράφηση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε σήμερα, κατά τη συνέντευξη Τύπου για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ότι έχει ήδη αρχίσει η προμήθεια των αντιγριπικών εμβολίων στη χώρα μας. Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε ότι δεν πρέπει να συγχέεται καθόλου με το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της πανδημίας του Covid, που είναι σε εξέλιξη, με τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

«Είναι σημαντικό όλος ο κόσμος να θωρακιστεί, να εμβολιαστεί. Από αύριο ξεκινά η συνταγογράφηση, βάσει του πλαισίου που έχει καθοριστεί, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να εμβολιαστεί ο πληθυσμός και να είμαστε οχυρωμένοι απέναντι στη γρίπη», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να εμβολιαστούμε. Ο εμβολιασμός της γρίπης είναι απαραίτητος και για τα πολύ μικρά παιδιά, και για τους μεγάλους ανθρώπους, βοηθώντας να αποφύγουμε έναν αριθμό θανάτων που έχουμε κάθε χρόνο εξαιτίας της γρίπης, αλλά και όλη την ταλαιπωρία που προκαλεί μία ίωση.

Αναφερόμενη, δε, στον εμβολιασμό κατά της COVID-19, η κ. Γκάγκα σχολίασε: «Ίσως δεν έχουν καταλάβει όλοι ότι όλοι οι ιοί δεν πολλαπλασιάζονται από μόνοι τους. Μπαίνουν μέσα στα κύτταρά μας, μεταφράζονται και ξαναγίνονται ιοί μέσα από το δικό μας γενετικό, είτε το RNA είτε το DNA. Αυτό θέλω να το καταλάβουμε όλοι, για να καταλάβουμε ότι το mRNA εμβόλιο κάνει ένα απειροελάχιστο αντιγονικό ερέθισμα, σε σχέση με αυτό που κάνει ο ιός κάθε φορά. Άρα, δεν πρέπει να φοβόμαστε τα εμβόλια. Τα εμβόλια είναι ασφαλή, οι ιώσεις δεν είναι. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα».

Check Also

Υπουργείο Υγείας: Σχέδιο Δράσης για τη Λοίμωξη από Ιό του Δυτικού Νείλου

Στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου …