Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτά τα μέτρα ισχύουν από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτά τα μέτρα ισχύουν από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

«Η θετική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα οδήγησε στην απόφαση για τη σταδιακή άρση κάποιων περιορισμών», τονίζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε πριν από λίγο τα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου:

Συγκεκριμένα:

  1. Διατηρείται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με τις εξαιρέσεις που ήδη ισχύουν.
  2. Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως αυτοί ισχύουν και τώρα.
  3. Η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων ξεκινά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας στα καταστήματα (προαιρετικά) την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
  4. Οι επιχειρήσεις εφ’ όσον το επιθυμούν μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
  5. Η μετακίνηση προς κάθε επιχείρηση που λειτουργεί γίνεται με την αποστολή SMS με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών  αγαθών πρώτης ανάγκης» ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης.
  6. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του.

Σχετικά με το θέμα της αύξησης των προστίμων, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί ξανά τις επόμενες ημέρες και θα εξαρτηθεί από την συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα.

Αίρονται τα μέτρα για το Δήμο Ελευσίνας – Παράταση των μέτρων στο Δήμο Ασπρόπυργου και έκτακτα μέτρα στον Δήμο Αχαρνών

Όσον αφορά στη Δυτική Αττική, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την άρση των επιπλέον μέτρων για το Δήμο Ελευσίνας, όπου παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου, ενώ για τον Δήμο Ασπροπύργου όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 102 ενεργά κρούσματα με 188 στενές επαφές, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Τέλος, η Επιτροπή αποφάσισε τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων για το Δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, όπου αυτή τη στιγμή εντοπίζονται 166 ενεργά κρούσματα και 242 στενές επαφές σε καραντίνα.

Check Also

COVID-19 και εξάρσεις λοιμώξεων αναπνευστικού – Το «ανοσιακό χρέος» της πανδημίας

Με το τέλος της πανδημίας παρατηρήθηκε μεγαλύτερος αριθμός λοιμώξεων αναπνευστικού από διαφόρους λοιμογόνους παράγοντες, όπως …