Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Καταρτίζονται επιχειρησιακά σχέδια λειτουργίας των Νοσοκομείω χωρίς τους ανεμβολίαστους

Καταρτίζονται επιχειρησιακά σχέδια λειτουργίας των Νοσοκομείω χωρίς τους ανεμβολίαστους

Την 1η Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στο ΕΣΥκαι ήδη έχουν καταρτιστεί επιχειρησιακά σχέδια για τη λειτουργία των νοσοκομείων χωρίς το ανεμβολίαστο προσωπικό.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις τους Πρωθυπουργού, ο οποίος επανειλημμένα τόνισε πως δεν είναι λογικό και αποδεκτό να είναι ανεμβολίαστοι όλοι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά της πανδημίας και έρχονται καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες πολίτεςασθενείς.

Όσοι δεν εμβολιαστούν, θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων από 1/9/2021 και μάλιστα στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ακόμη δεν έχει γίνει η καταγραφή του ανεμβολίαστου προσωπικού και καμία ενέργεια για την αντικατάστασή του, ενώ δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό το οποίο θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για πρόσληψή του στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, προνοιακές μονάδες με τρίμηνες συμβάσεις.

Ήδη οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών αποστέλλουν έγγραφα στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να καταρτίσουν επιχειρησιακά σχέδια λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους. Προφανώς το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η Δημόσια Υγεία και Πρόνοια να λειτουργήσουν από 1 Σεπτεμβρίου χωρίς το ανεμβολίαστο προσωπικό. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο της 1ηςΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ προς τα Νοσοκομεία να καταρτίσουν επιχειρησιακό σχέδιο χωρίς παρουσία του ανεμβολίαστου προσωπικού από 1/9/2021 συγχωνεύοντας κλινικές και υπηρεσίες και μειώνοντας τα χειρουργεία. Αντίστοιχες οδηγίες έχουν αποσταλεί από όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες προς τα Νοσοκομεία της χώρας”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Check Also

Η Πρωτοβάθμια επί… Προσωπικού

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορεί να άργησε μια μέρα, ή κάποιες δεκαετίες καλύτερα, ωστόσο οφείλουμε …