Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η Pfizer Hellas δωρίζει 100 monitors για MEΘ και 100.000 ειδικές μάσκες στο ΕΣΥ

Η Pfizer Hellas δωρίζει 100 monitors για MEΘ και 100.000 ειδικές μάσκες στο ΕΣΥ

Η Pfizer Hellas, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία, συνεισφέρει έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και την προστασία της υγείας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει απαραίτητο εξοπλισμό και υλικά για τη φροντίδα των νοσηλευόμενων ασθενών και την προστασία των επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Συγκεκριμένα, η Pfizer Hellas δωρίζει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) 100 monitors μέτρησης ζωτικών λειτουργιών για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Ταυτόχρονα, δωρίζει και 100.000 ειδικές προστατευτικές μάσκες τύπου FFP2 για χρήση από τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ.

Ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει στην προμήθεια των υλικών και προβλέπεται η σταδιακή τους παράδοση στο ΕΣΥ εντός των επόμενων 10 ημερών.

«Η Pfizer Hellas, εδώ και 60 χρόνια, εργάζεται για τη φροντίδα των ασθενών στην Ελλάδα. Σήμερα, σε μια περίοδο που η χώρα δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή υγειονομική απειλή, συνεχίζουμε να είμαστε εδώ, έμπρακτα και ουσιαστικά. Η δωρεά αυτή είναι μέρος της συνεισφοράς μας στην προσπάθεια να σωθούν πολύτιμες ζωές, αλλά και για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που δίνουν ηρωικά τη μάχη από την πρώτη γραμμή.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιστήμη και αυτή τη φορά θα δώσει στην ανθρωπότητα τα όπλα για να κερδίσει τον πόλεμο κατά του COVID-19. Η Pfizer ήδη πρωταγωνιστεί σε αυτή την προσπάθεια, κινητοποιώντας το σύνολο των πόρων και της τεχνογνωσίας της. Μέχρι τότε, συνεχίζουμε να δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη, με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη», ανέφερε σχετικά ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas.

Check Also

Κατατέθηκε στη Βουλή το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας – Οι ποινές για την υπερσυνταγογράφηση

Κατατέθηκε χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στη Βουλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο …