Αρχική / Επικαιρότητα / Εμβόλιο Moderna: Έγκριση για άμεση χρήση από το Ισραήλ

Εμβόλιο Moderna: Έγκριση για άμεση χρήση από το Ισραήλ

Έγκριση για άμεση χρήση έλαβε το εμβόλιο της Moderna έναντι της COVID-19 από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει 6 εκατομμύρια δόσεις. Η παράδοση των πρώτων δόσεων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιανουαρίου.

Πρόκειται για την τρίτη έγκριση που λαμβάνει το εμβόλιο της Moderna για την COVID-19 από τις ρυθμιστικές αρχές και την πρώτη που λαμβάνει εκτός Βορείου Αμερικής.

«Η σημερινή έγκριση από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας μας και τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της COVID-19. Πρόκειται για την τρίτη έγκριση που λαμβάνει το εμβόλιο μας για την COVID-19 από τις ρυθμιστικές αρχές και την πρώτη εκτός Βορείου Αμερικής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ για τις προσπάθειες του, δεδομένου ότι η αρμόδια ομάδα εργάστηκε αδιάκοπα κοντά στη δική μας, ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη έγκριση του εμβολίου. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε εγκρίσεις και σε άλλες αγορές τις ερχόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες», σχολίασε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Check Also

Υψηλός κίνδυνος επαναμόλυνσης SARS-CoV-2 λόγω διαδοχικών παραλλαγών της Omicron

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Science, αναλύει …