Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Δυναμική επέκταση της Novartis στην ανοσοδερματολογία

Δυναμική επέκταση της Novartis στην ανοσοδερματολογία

Η Νovartis ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας αποκλειστικής αδειοδότησης με τις εταιρείες βιοτεχνολογίας Galapagos NV, Mechelen (Βέλγιο) και MorphoSys AG, Planegg/Munich (Γερμανία), αναφορικά με την ένωσή τους MOR106. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Novartis αποκτά τα αποκλειστικά παγκόσμια δικαιώματα ανάπτυξης και διάθεσης στην αγορά της MOR106 για την ατοπική δερματίτιδα και όλες τις υπόλοιπες δυνητικές ενδείξεις.

Η εταιρεία θα προκαταβάλει το ποσό των 95 εκατομμυρίων ευρώ στις Galapagos και MorphoSys, ενώ στη συνέχεια θα κάνει πρόσθετες πληρωμές για δικαιώματα εκμετάλλευσης και τέλη ανάλογα με την επίτευξη των συμφωνημένων οροσήμων. Το κλείσιμο της συμφωνίας υπόκειται στη λήξη ή τον τερματισμό της περιόδου αναμονής, βάσει του Νόμου Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act.

Η ατοπική δερματίτιδα (ΑΔ), μία μορφή εκζέματος, είναι μία δερματική νόσος που μπορεί να προκαλέσει έντονο κνησμό και υποτροπιάζουσες δερματικές βλάβες. Προσβάλλει περίπου το 8% των ενηλίκων και το 14% των παιδιών παγκοσμίως, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει σημαντική ιατρική ανάγκη για καινοτόμες θεραπείες που θα βοηθήσουν τους ασθενείς στην αντιμετώπιση αυτής της εξουθενωτικής νόσου.

«Είμαστε ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της ανοσοδερματολογίας και δεσμευόμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τη φροντίδα που λαμβάνουν οι ασθενείς με σοβαρές νόσους, όπως η ψωρίαση, η χρόνια αυθόρμητη κνίδωση και η ατοπική δερματίτιδα. Οι βιολογικοί παράγοντες παίζουν βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτών των σοβαρών νόσων, οι οποίες είναι κάτι περισσότερο από απλά δερματικές παθήσεις, καθώς έχουν περίπλοκες υποκείμενες γενεσιουργές αιτίες», δήλωσε ο Eric Hughes, Global Development Unit Head, Immunology, Hepatology and Dermatology. «Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τις Galapagos και MorphoSys, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό στην ανάπτυξη υποψήφιων φαρμάκων για σοβαρές φλεγμονώδεις νόσους».

Check Also

#zisto_alliws: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης από τη Pfizer Hellas για την Ατοπική Δερματίτιδα

Την νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Aτοπική Δερματίτιδα με κεντρικό μήνυμα #zisto_alliws  παρουσίασε …