Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Βασίλης Κικίλιας: Σε αυξημένη ετοιμότητα το ΕΣΥ στη Δυτική Ελλάδα λόγω Ιανού

Βασίλης Κικίλιας: Σε αυξημένη ετοιμότητα το ΕΣΥ στη Δυτική Ελλάδα λόγω Ιανού

Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, και τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, βρίσκεται ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μιλώντας χτες στο Mega ανέφερε ότι, εν όψει Ιανού, έχει δώσει εντολή για αυξημένη ετοιμότητα στο ΕΚΑΒ, στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας στη Δυτική Ελλάδα. «Ελπίζουμε να μην υπάρξει πρόβλημα, αλλά είμαστε έτοιμοι», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος δε στην πανδημία, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι έχουμε τέσσερις παραδοχές από την εμπειρία μας – δύο αρνητικές και δύο θετικές:

  • Οι αρνητικές είναι ότι: α) αποδείχθηκε το καλοκαίρι ότι ο ιός δεν είναι εποχικός, καθώς δεν υπήρξε ύφεση, όπως αναμενόταν. Αντιθέτως, σε πολλές χώρες του κόσμου είδαμε αύξηση τους θερινούς μήνες και πολλαπλά προβλήματα, β) οι ασυμπτωματικοί και η υπερκινητικότητά τους, όπως και οι νέοι, δυστυχώς συνέβαλαν στην υπέρμετρη μετάδοση του ιού.
  • Ωστόσο, δεν λείπουν και οι θετικές παραδοχές, οι οποίες αφορούν στο ότι: α) έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να υπάρξει εμβόλιο για τον κορονοϊό, β) πλέον οι υγειονομικοί μας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι επιστήμονές μας, έχουν εμπειρία και γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίζουν τον ιό.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …