Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / Ανακλήθηκε η υπουργική απόφαση περί διοργάνωσης ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων

Ανακλήθηκε η υπουργική απόφαση περί διοργάνωσης ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων

Μετά από έγγραφες διαμαρτυρίες του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας ανακάλεσε την υπουργική απόφαση της 19ης Ιουνίου 2019, η οποία αφορά στη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων, επιστημονικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, η οποία θα ετίθετο σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Επρόκειτο για μια υπουργική απόφαση που άλλαζε τη διαδικασία εγκρίσεων των ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων, επηρεάζοντας άμεσα τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε προσωπική ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού από την Πρόεδρο του HAPCO, κα Ειρήνη Τόλη, και τη Γενική Γραμματέα, κα Σίσσυ Λυγνού, οι οποίες παρουσίασαν το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, ενημερώνοντας διεξοδικά για όλα τα θέματα που απασχολούν το Συνεδριακό και MICE Τουρισμό.

Οι κ.κ. Θεοχάρης και Κόνσολας άκουσαν με προσοχή τα θέματα που απασχολούν τον HAPCO και επεσήμαναν χαρακτηριστικά ότι «επιθυμούν τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι και εκείνος που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης, και θα δοθεί έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία αλλά και τη βιωσιμότητα».

Check Also

Όσα λέχθηκαν στην Ολομέλεια Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων στο Ηράκλειο Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, η 3η για το τρέχον έτος Ολομέλεια …