Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Έκκληση για αίμα από το ΓΝΘ Ιπποκράτειο

Έκκληση για αίμα από το ΓΝΘ Ιπποκράτειο

Έκκληση για αίμα απευθύνει η Αιμοδοσία του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καθώς τα αποθέματα του νοσοκομείου σε αίμα έχουν μειωθεί επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο να μεταγγίσει ασθενείς που το έχουν ανάγκη.

«Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας και για την αλληλεγγύη που επιδεικνύετε κάθε φορά στον άγνωστο συνάνθρωπο ασθενή που χρειάζεται μετάγγιση. Θα σας ζητήσουμε για μία ακόμα φορά να σταθείτε πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά μας να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών μας σε αίμα και παράγωγά του. Σας παρακαλούμε πολύ, όσοι από εσάς μπορείτε, να προσέλθετε για να  αιμοδοτήσετε μέσα στις επόμενες ημέρες», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μήνυμα της Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου προς αιμοδότες και αιμοδότριες.

Σε ό,τι αφορά όσους και όσες έχουν περάσει covid, διευκρινίζεται ότι μπορούν να αιμοδοτήσουν ένα μήνα μετά το τελευταίο σύμπτωμα, ενώ όσοι και όσες έχουν εμβολιαστεί μπορούν να αιμοδοτήσουν μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό.

Ωράριο αιμοληψιών

Καθημερινές: 08:30 – 14:00 και 17:00 – 19:00 (εκτός απογεύματος Παρασκευής)

Σαββατοκύριακα και αργίες: 09:00 – 12:00.

Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν αιμοληψίες.

Για την Αιμοδοσία στο Ιπποκράτειο δεν απαιτείται ραντεβού.

Οι αιμοδότες και αιμοδότριες να προσέρχονται από την πύλη επί της οδού Κ. Καραμανλή.

Check Also

Συνάντηση Θεμιστοκλέους με φορείς για τη Μεσογειακή Αναιμία – Σχέδιο για συγκέντρωση και κεντρική επεξεργασία των μονάδων αίματος

Με στόχο την αντιμετώπιση των ελλείψεων αίματος σε εθνικό επίπεδο και την αναδιοργάνωση του συστήματος …