Αρχική / Επικαιρότητα / Υπόθεση Novartis: Σε προανακριτική επιτροπή παραπέμπονται και οι «10»

Υπόθεση Novartis: Σε προανακριτική επιτροπή παραπέμπονται και οι «10»

Την παραπομπή και των 10 πολιτικών προσώπων σε προανακριτική επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για την υπόθεση Novartis, ψήφισε η Βουλή, σήμερα τα ξημερώματα, μετά από μαραθώνια διαδικασία. Στην προανακριτική επιτροπή παραπέμπονται οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέτζος, Παναγιώτης Πικραμμένος, Μάριος Σαλμάς, Αντώνης Σαμαράς και Γιάννης Στουρνάρας.

Η Νέα Δημοκρατία είπε «ναι» στην προανακριτική, αλλά δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ψήφισαν «ναι», αλλά με άκυρα ψηφοδέλτια. Την κυβερνητική γραμμή ΣΥΡΙΖΑ “έσπασαν” οι ΑΝΕΛ σε ό,τι αφορά τον κ. Σαλμά, εκτιμώντας ότι μπορεί να διευκολύνει τη δικαστική έρευνα.

Παρόλο που η πρόταση της κυβέρνησης είναι η προανακριτική να έχει διάρκεια ένα μήνα, τα υπόλοιπα κόμματα αντέδρασαν, ζητώντας να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες.

Η Επιτροπή θα έχει 21 μέλη και θα διερευνήσει την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροδοκίας, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Check Also

Περί διαχείρισης της πανδημίας θα συζητήσουν σήμερα στη Βουλή οι αρχηγοί των κομμάτων

Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως θα πραγματοποιηθεί σήμερα, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της …