Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Υπεγράφη η σύμβαση για τη δωρεάν συντήρηση και επισκευή των ασθενοφόρων που δώρισε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Υπεγράφη η σύμβαση για τη δωρεάν συντήρηση και επισκευή των ασθενοφόρων που δώρισε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για τη δωρεάν συντήρηση και επισκευή των 143 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η συγκεκριμένη σύμβαση αποτελεί το δεύτερο σκέλος της βασικής δωρεάς, προβλέπει την κάλυψη της δαπάνης για τη δωρεάν συντήρηση και επισκευή για 8 χρόνια, μετά τη λήξη της εργοστασιακής εγγύησης, 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 26 ασθενοφόρων 4Χ4, καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου, που είχε προσφέρει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» από το 2017, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι με την εν λόγω σύμβαση, επιλύθηκε ένα σοβαρό αλλά και νευραλγικό επιχειρησιακό ζήτημα για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.  Μια σύμβαση η οποία διέτρεχε τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί, καθώς αν και προβλεπόταν στη βασική δωρεά, δεν είχε ενεργοποιηθεί επί δύο ολόκληρα χρόνια.

Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, τίθενται πλέον οι βάσεις της απαιτούμενης βελτίωσης, αλλά και της στοχευμένης ανάπτυξης των παρεχόμενων υπηρεσιών επείγουσας προ νοσοκομειακής φροντίδας σε όλη την Ελλάδα».

Check Also

Σε λειτουργία το Μητρώο Ασθενών με Κυστική Ίνωση, με απόφαση Κικίλια

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τίθεται σε …