Αρχική / Πρόσωπα / Άρθρα / Απόψεις / Υπάρχουν και φίλοι κ.κ. Ξανθέ και Πολάκη

Υπάρχουν και φίλοι κ.κ. Ξανθέ και Πολάκη

Έχει καταντήσει λίγο κουραστικό να ακούς από υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη θεωρίες συνωμοσίας και βολές κατά πάντων, γιατί απλά διαφωνούν μαζί τους ή κρίνουν και επικρίνουν τα έργα και τις ημέρες τους.

Ανέκαθεν οι κυβερνήσεις είχαν εχθρούς. Πολλοί, μάλιστα, λένε πως, όταν έχεις άτομα και ομάδες απέναντί σου, ενδεχομένως να είναι και δείγμα πως κάτι κάνεις καλά.

Όταν ήταν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ, υπήρχαν χιλιάδες συνδικαλιστές που έβγαιναν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για μία απόφαση, δεκάδες δημοσιογράφοι που αντιπολιτεύονταν με την πένα τους ή απλά καυτηρίαζαν τις όποιες δράσεις ή αδράνειες θεωρούσαν λανθασμένες, εκατοντάδες άνθρωποι από όλους τους χώρους που έβγαιναν καθημερινά στα μέσα και στα έξω, για να διαφωνήσουν με κάποιο σχέδιο ή πρόταση. Αυτό δεν είναι ένα καινούριο φαινόμενο και δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το παίρνει προσωπικά. Όποιος διαφωνεί, αντιδρά ή σχολιάζει αρνητικά μια απόφασή του, θεωρείται αυτόματα εχθρός, πληρωμένος, κομμάτι του κατεστημένου, εξωγήινος και όλα τα συναφή.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, όταν ήταν Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, ήταν συνεχώς στις επάλξεις και κατηγορούσε τις εκάστοτε κυβερνήσεις για την κατάρρευση των νοσοκομείων, τις ελλείψεις και τα γενικότερα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) πολλές φορές «κατέβαινε» από κοινού σε απεργίες με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έχοντας κοινά αιτήματα και στόχους.

Τώρα, η ΠΟΕΔΗΝ θεωρείται εχθρός, γιατί συνεχίζει να αντιπολιτεύεται και να λέει ό,τι έλεγε και πριν. Με σκληρή, υπερβολική και πολλές φορές «γραφική» γλώσσα μεν, αλλά έτσι ήταν πάντα. Οι νοσοκομειακοί γιατροί από την άλλη, άλλαξαν τη σκληρή αντιπολιτευτική τους γραμμή και στηρίζουν την κυβέρνηση. Οι ανακοινώσεις που διαβάζαμε παλιότερα για ελλείψεις σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, αντικαταστάθηκαν με εξαγγελίες προσλήψεων, νέες θέσεις εργασίας και αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Άρα, υπάρχουν και φίλοι κ.κ. Ξανθέ και Πολάκη. Που στηρίζουν το έργο σας, που σας δίνουν πίστωση χρόνου, που αποφεύγουν να παρουσιάζουν μια μαύρη εικόνα για το ΕΣΥ, δίνοντάς σας την ευκαιρία να της αλλάξετε χρώμα. Εκτός αν θέλετε να πιστέψουμε πως όλα αυτά τα προβλήματα που καταγράφονταν σε κάθε γωνιά της χώρας μέχρι και λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων σας, έχουν επιλυθεί και όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν άρτια και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα…

Φίλοι και εχθροί υπάρχουν για όλες τις κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως χρώματος και πεποιθήσεων. Ας μην κολλάμε σε αυτό και ας προσπαθήσουμε να διαψεύσουμε με τα έργα μας τους κακοπροαίρετους και να δικαιώσουμε αυτούς που μας στηρίζουν. Αλλιώς, θα χαθούμε σε ένα ανούσιο και συνεχές κυνήγι, αναζητώντας μάγισσες και νεράιδες για να δικαιολογήσουμε τα καλά, τα κακά και τα άσχημα.

Γράφει ο Θεόδουλος Παπαβασιλείου

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ για το προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας: «Παρά τον έλεγχο της πανδημίας, κρύβονται οι παθογένειες του ΕΣΥ»

Διατάξεις του Υπουργείου Υγείας των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που είναι προς ψήφιση στη Βουλή συνέβαλαν …