Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ταχύρρυθμη τηλεκπαίδευση ιατρών, σε συνεργασία με το ΑΠΘ και το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Ταχύρρυθμη τηλεκπαίδευση ιατρών, σε συνεργασία με το ΑΠΘ και το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αυτή τη στιγμή υλοποιείται ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, με την επιστημονική επιμέλεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την τεχνογνωσία του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) και τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Α΄ Παθολογική Κλινική, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Δρ. Συμεών Μεταλλίδη, της Προϊσταμένης στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, Δρ. Παρθενόπης Παντελίδου, της Αναισθησιολόγου, Διευθύντριας ΤΕΠ ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ Δρ. Βαρβάρας Φυντανίδου και του συντονιστή Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Πύρρου.

Το πρόγραμμα, το οποίο γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, αφορά όλες τις ειδικές γνώσεις για τη διαχείριση των ασθενών και την ασφάλεια των υγειονομικών και περιλαμβάνει εκπαίδευση στους τομείς:

  • Χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας, όσον αφορά τον ασφαλή τρόπο ένδυσης και έκδυσης
  • Κλινική προσέγγιση και εξέταση ασθενούς με νόσο COVlD-19
  • Εκτίμηση της βαρύτητας ασθενούς με νόσο COVlD-19
  • Οξυγονοθεραπεία
  • Διακομιδές και αεροδιακομιδές ασθενών

«Έχουμε ξεκινήσει από τους ιατρούς της 3ης και 4ης ΥΠΕ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, και άμεσα το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας.

Check Also

Κικίλιας: Υπερπολλαπλάσια η αύξηση των εμβολιασμών στη Ρόδο και σε άλλα νησιά από την αρχή της “Γαλάζιας Ελευθερίας

Το mega εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. …