Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Σωήρης Τσιόδρας: «Η Αθήνα δεν πάει καλά» – Ανησυχία για τα κρούσματα στη μονάδα ηλικιωμένων

Σωήρης Τσιόδρας: «Η Αθήνα δεν πάει καλά» – Ανησυχία για τα κρούσματα στη μονάδα ηλικιωμένων

Σε νοσοκομεία αναφοράς μεταφέρονται οι ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί σε Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκαν 32 κρούσματα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, δέκα ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων 8 ηλικιωμένων. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Την ίδια ώρα, συνεργεία του δήμου Αθηναίων πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρίσκεται η εν λόγω δομή.
Τη Μονάδα επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι. Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το πήρανε το μάθημα και η Θεσσαλονίκη πάει καλά».

«Η Αθήνα δεν πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Check Also

Στο επίπεδο 4 από σήμερα τα Ιωάννινα και οι Σέρρες – Αναμονή για το lockdown στη Θεσσαλονίκη και τα νέα μέτρα

Στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας είναι από σήμερα στις …