Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Συνεργασία Medtronic και AidPlusCare για το Holter γλυκόζης i-Pro2

Συνεργασία Medtronic και AidPlusCare για το Holter γλυκόζης i-Pro2

Η εταιρεία Medtronic, παγκόσμιος ηγέτης στις αντλίες ινσουλίνης και στα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης, και η εταιρεία AidPlusare, με μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη προγραμμάτων υποστήριξης, εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης ασθενών με χρόνιες παθήσεις, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας για την προώθηση και εφαρμογή του προϊόντος συνεχούς καταγραφής  i-Pro2 Holter γλυκόζης σε διαβητικούς ασθενείς.

Πρόκειται για μια συνεργασία, η οποία θα βοηθήσει σημαντικά στη διάγνωση, ρύθμιση και αξιολόγηση των ασθενών με διαβήτη. Τα αποτελέσματα από τη χρήση δείχνουν ότι το 91% των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 χρειάστηκαν τροποποίηση στην αγωγή τους μετά την αξιολόγηση με το i-Pro2.

Ο σακχαρώδης διαβήτης λαμβάνει εκρηκτικές επιδημιολογικές διαστάσεις, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 415 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο, ενώ μέχρι το 2040 ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τα 642 εκατομμύρια. Σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 1.000.000  Έλληνες πάσχουν από διαβήτη, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται 35.000 – 40.000 νέες περιπτώσεις, εκ των οποίων 500 αφορούν σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Το Holter γλυκόζης i-Pro2 είναι ένα καθαρά διαγνωστικό εργαλείο, υψηλής τεχνολογίας, το οποίο επιτρέπει στον γιατρό να αξιολογήσει τη γλυκαιμική ρύθμιση των ασθενών του.

Αναμένεται, δε, να ωφελήσει σημαντικά ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2, αρρύθμιστους ασθενείς, ασθενείς όπου υπάρχει υποψία ανεπίγνωστων υπογλυκαιμιών, περιπτώσεις όπου υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των μετρήσεων και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c, εγκύους (βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου και μείωση του ρίσκου μακροσωμίας), γλυκαιμικές διακυμάνσεις και περιπτώσεις τις οποίες ο γιατρός θέλει  να μελετήσει σε σχέση με τη γλυκόζη (άσκηση, αιμοκάθαρση, κάποια ιδιαίτερα γεύματα κ.ά.).

«Πιστεύουμε ότι το iPro2 Holter θα καθιερωθεί ως το απαραίτητο διαγνωστικό εργαλείο υψηλής τεχνολογίας για την καλύτερη ρύθμιση των διαβητικών ασθενών με τον ίδιο τρόπο που καθιερώθηκε πριν χρόνια το holter για τον καρδιολόγο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της AidPlusCare, Μιχάλης Δελαπόρτας.

«Αυτή η συμφωνία με την AidPlusCare ενισχύει τη δέσμευσή μας προς τα άτομα με διαβήτη και αποδεικνύει εμπράκτως την εστίασή μας στην παροχή διαφορετικών θεραπευτικών επιλογών για τον διαβήτη. Η Medtronic είναι πεπεισμένη για τις δυνατότητες που παρέχει το i-Pro2 Holter στους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη. Στρατηγική μας είναι να αξιοποιούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα αποτελέσματα της χρήσης του i-Pro2 Holter και να βοηθήσουμε τους ειδικούς του διαβήτη να βελτιώσουν την θεραπεία των ασθενών τους. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή με την AidPlusCare επιτυγχάνει αυτόν τον στόχο», τόνισε ο Διευθυντής του τμήματος Διαβήτη της Medtronic, κ. Γιάννης Γαβριατόπουλος.

Check Also

Σακχαρώδης Διαβήτης: Ο γνωστός άγνωστος που αφορά κάθε οικογένεια

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία από τις συχνότερες ασθένειες στη χώρα μας. Ωστόσο, δεν είναι …