Αρχική / Επικαιρότητα / Συμφωνία μεταξύ Ρωσίας, 10 χωρών και 20 φαρμακευτικών για την παραγωγή του Sputnik-V

Συμφωνία μεταξύ Ρωσίας, 10 χωρών και 20 φαρμακευτικών για την παραγωγή του Sputnik-V

Οι περισσότερες ξένες φαρμακευτικές εταιρείες, με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία η Ρωσία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, θα αρχίσουν σε πλήρη ισχύ να παράγουν το εμβόλιο από τον Απρίλιο, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν συμφωνίες με 10 χώρες και 20 παραγωγούς εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων στον κόσμο, προσθέτοντας ότι, ήδη, η Ινδία και η Νότια Κορέα παράγουν το ρωσικό εμβόλιο και τον Απρίλιο πολλές από τις φαρμακευτικές αυτές εταιρείες θα το παράγουν σε πλήρη ισχύ.

Το RDIF είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έχει συνάψει συμφωνίες με 20 φαρμακευτικές εταιρείες και περισσότερες από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ινδία, η Βραζιλία, η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Σερβία, η Ιταλία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν.

Οι συμφωνίες μεταξύ του RDIF και των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών θα εξασφαλίσουν εντός του 2021 την παραγωγή επαρκών ποσοτήτων εμβολίων για τον εμβολιασμό 700 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε 59 χώρες, ο πληθυσμός των οποίων υπερβαίνει το 1,5 δισ. κατοίκους, ενώ σε περισσότερες από 30 χώρες έχει ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

Ο ΕΜΑ αρχίζει έρευνα για τις κλινικές δοκιμές του Sputnik-V – Υπόνοιες ότι παρακάμφθηκαν οι κανόνες δεοντολογίας

Η αρμόδια ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα αρχίσει να διερευνά την ερχόμενη εβδομάδα, αν οι κλινικές …