Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, 22/1, στο «Αγία Όλγα» για τις ελλείψεις προσωπικού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, 22/1, στο «Αγία Όλγα» για τις ελλείψεις προσωπικού

Πολύ μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρουσιάζει το νοσοκομείο «Αγία Όλγα», το οποίο κάθε τέσσερις ημέρες βρίσκεται σε Γενική Εφημερία και καθημερινά σχεδόν εφημερεύει έως το μεσημέρι, σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς, υπολειτουργούν βασικές κλινικές. Λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων (υπηρετούσαν 11, τώρα 6) μειώθηκαν τα χειρουργικά τραπέζια, από 5 (4 τακτικά και ένα έκτακτο), σε 2 (1 τακτικό και 1 έκτακτο). Ως εκ τούτου, αναβάλλονται 40 προγραμματισμένα χειρουργεία την εβδομάδα, με ασθενείς που βρίσκονται μήνες σε λίστα αναμονής.

Η ΩΡΛ Κλινική υπολειτουργεί, αφού από 5 γιατροί απέμειναν 3. Το Ακτινολογικό έπαψε να κάνει μαστογραφίες, τρίπλεξ και υπέρηχο σε εξωτερικούς ασθενείς, λόγω έλλειψης γιατρών. Η Ουρολογική Κλινική υπολειτουργεί, επειδή συνταξιοδοτήθηκαν 2 γιατροί και η Οφθαλμολογική, παρότι έχει γιατρούς, δεν εφημερεύει αν και το ζητούν εδώ και δύο χρόνια οι εργαζόμενοι. Οι κενές οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού είναι 120 σε σύνολο 440».

Λόγω όλων των παραπάνω, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, με τη στήριξη και της ΠΟΕΔΗΝ, 3ωρη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, από τις 08:00 έως τις 11:00, και παράσταση στη Διοίκηση.

Check Also

COVID-19: Γιατί κινδυνεύουν περισσότερο οι εργαζόμενοι σε εργοστάσια επεξεργασίας και τυποποίησης τροφίμων

Πολλαπλές εστίες COVID-19 μεταξύ των εργαζομένων σε εργοστάσια επεξεργασίας και τυποποίησης τροφίμων έχουν εμφανιστεί παγκοσμίως …