Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Στη Σανγκάη ο Πρόεδρος του ΙΣΑ

Στη Σανγκάη ο Πρόεδρος του ΙΣΑ

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Συμβουλίου UCLG στη Σανγκάη, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, πραγματοποίησε σειρά εποικοδομητικών επαφών με εκπροσώπους αυτοδιοικητικών και επιστημονικών φορέων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης, συνοδευόμενος από το γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Σανγκάη, Βασίλη Ξηρό, συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Σανγκάης, αρμόδιο για τις διεθνείς σχέσεις, Fan Yyfei. Στο πλαίσιο της συζήτησης περί φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ ελληνικού και κινεζικού λαού, συζητήθηκαν και οι τρόποι περαιτέρω συνεργασίας της ΚΕΔΕ με αυτοδιοικητικούς φορείς της Κίνας και η προοπτική αδελφοποίησης ελληνικών πόλεων με πόλεις της Κίνας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι συνέργειες που μπορούν να δρομολογηθούν από κοινού, σε τομείς όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Mε αφορμή, δε, τη διοργάνωση της παγκόσμιας έκθεση εισαγωγών πολιτισμού που θα γίνει στη Σανγκάη τον Νοέμβριο του 2018, εξετάστηκε η δυνατότητα συμμετοχής της Ελλάδας για την προβολή του τουριστικού της προϊόντος σε μία μεγάλη αγορά, μία πρόταση που έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ.

Ακολούθως, ο κ. Πατούλης συναντήθηκε και με τον Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σανγκάης, Zhao Dandan. Η συζήτηση εστιάστηκε στην ανταλλαγή ιατρικού προσωπικού μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να γίνουν περαιτέρω γνωστές στη χώρα μας, αλλά και να εκπαιδευθούν οι Έλληνες ιατροί σε παραδοσιακές μεθόδους Ιατρικής της Κίνας, όπως είναι ο βελονισμός.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ασφάλιση της υγείας των τουριστών επισκεπτών στη χώρα μας και θέματα που αφορούν στον Τουρισμό Υγείας, όπως η αναπαραγωγική ιατρική-εξωσωματική γονιμοποίηση, όπου θα εξεταστούν περαιτέρω τρόποι συνεργασίας.

«…Ελλάδα και Κίνα παραδοσιακά έχουν πολύ καλές σχέσεις σε οικονομικό, πολιτιστικό και διπλωματικό επίπεδο, οι οποίες έχουν αντέξει στον χρόνο και έχουν αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας. Η βούληση της Κίνας, μίας από τις μεγαλύτερες κρατικές δυνάμεις στον κόσμο, να στηρίζει την Ελλάδα και να επιδιώκει επενδύσεις στη χώρα μας με αναπτυξιακό πρόσημο, χαίρει της αποδοχής και της εκτίμησης του ελληνικού λαού.

Με όχημα την Αυτοδιοίκηση, θα εργαστούμε από κοινού για τη διεύρυνση των προοπτικών συνεργασίας των δύο χωρών, σε τομείς όπως η οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ο Τουρισμός Υγείας, ο Πολιτισμός, αλλά και οι επενδύσεις.  Με αυτό τον τρόπο, εκπέμπουμε μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι η Ελλάδα θα βγει από το σκοτεινό τούνελ της κρίσης και θα μπει σε τροχιά εθνικής ανασυγκρότησης…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, μετά το πέρας των συναντήσεων.

Check Also

Συνεργασία φαρμακοβιομηχανίας και πανεπιστημίων: Ανοίγει ο δρόμος προς την ανάπτυξη και την καινοτομία

Τις δυνατότητες για συνεργασία σε υποδομές και επιστημονικό δυναμικό του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και …