Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Στα χέρια της LEO Pharma τα συνταγογραφούμενα δερματολογικά προΐόντα της Bayer

Στα χέρια της LEO Pharma τα συνταγογραφούμενα δερματολογικά προΐόντα της Bayer

Η LEO Pharma και η Bayer ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύναψης της συμφωνίας που επιτρέπει τη μεταφορά της παγκόσμιας μονάδας συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer, στη LEO Pharma. Οι δυο εταιρείες ανακοίνωσαν την πρόθεση συμφωνίας στις 31 Ιουλίου 2018, με το πρώτο βήμα της εξαγοράς να γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 4 Σεπτεμβρίου 2018. Το σημερινό δεύτερο και τελικό βήμα που ολοκληρώνει τη συμφωνία αφορά όλες τις υπόλοιπες χώρες.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τη LEO Pharma. Με τις ισχυρές εμπορικές ονομασίες συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων και το νέο στελεχικό δυναμικό της Bayer, η LEO Pharma οδεύει αποφασιστικά προς την επίτευξη του στόχου της, να βοηθήσει 125 εκατομμύρια ασθενείς, μέχρι το 2025. Διευρύνουμε το θεραπευτικό φάσμα της εταιρείας στους τομείς της ακμής, των μυκητιασικών δερματικών λοιμώξεων και της ροδόχρου ακμής, καθώς και το φάσμα των τοπικών στεροειδών. Ολοκληρώνοντας το τελικό μέρος της συμφωνίας, ενισχύουμε σημαντικά το μέγεθός μας σε κρίσιμες αγορές, όπως είναι η Βραζιλία, η Αυστρία και η Νότια Αφρική – υπογραμμίζοντας τη φιλοδοξία μας να αποτελέσουμε μια παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στην κλινική δερματολογία», δήλωσε η Gitte Aabo, Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της LEO Pharma.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακαλύψαμε την κατάλληλη “διάδοχο εταιρεία στη LEO Pharma, η οποία θα εξελίξει ακόμη περισσότερο τον τομέα των συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων», δήλωσε με τη σειρά του ο Heiko Schipper, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer και πρόεδρος του Τομέα Υγείας Καταναλωτών (Consumer Health). «Με αυτή τη μεταβίβαση, ενισχύουμε τον στόχο μας να εστιάσουμε στις κύριες κατηγορίες μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αξιοποιώντας το πλήρες δυναμικό του».

Ως μέρος της συμφωνίας, ανακοινώθηκε ότι η LEO Pharma είναι πλέον κάτοχος των παγκόσμιων δικαιωμάτων προϊόντων του τομέα συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer, με εξαίρεση το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Η συμφωνία περιλαμβάνει μια παραγωγική μονάδα στο Σεγκράτε της Ιταλίας και συνολικά 347 εργαζόμενους που θα ενταχθούν στη LEO Pharma.

Σε συμφωνία με την ισχύουσα νομοθεσία, η LEO Pharma και η Bayer έχουν συνεργαστεί στενά, προκειμένου να διασφαλίσουν μια αποτελεσματική μετάβαση και την αδιάλειπτη παροχή συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο Γενικός Διευθυντής της LEO Pharma Hellas, κ. Νίκος Ραγκούσης, τόνισε ότι «ενισχύει ακόμη περισσότερο τη θέση της LEO Pharma ως ηγέτιδας εταιρείας στην κλινική δερματολογία και αποτυπώνει το όραμά μας ως εταιρείας-συνεργάτη που προτιμάται στην παροχή δερματολογικής φροντίδας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας».

Check Also

«Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε!»: Εκστρατεία ενημέρωσης για την Ψωρίαση από τη LEO Pharma και την ΕΔΑΕ

«Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με …