Αρχική / Επικαιρότητα / Σταμπουλίδης: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο»

Σταμπουλίδης: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο»

«Για το Πάσχα θα κάνουμε λίγη υπομονή, να δούμε τι θα γίνει. Η πανδημία έχει άλλη δυναμική μέρα με τη μέρα», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Η επιτροπή των ειδικών είναι αυτόνομο όργανο. Λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες του σκοπού της. Έκανε μια εισήγηση, και τον πρώτο λόγο τον έχουν οι υγειονομικοί. Πρέπει, όμως, όταν λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις, να έχουμε στο νου μας ότι μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, όπως είναι οι επιχειρήσεις, γι΄ αυτό και χρησιμοποιούμε όποιο χρηματοδοτικό εργαλείο έχουμε», είπε ο κ. Σταμπουλίδης. «Η κυβέρνηση ετοιμάζει προτάσεις και η επιτροπή δίνει το πράσινο φως» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου πέρασε πρώτα από την Επιτροπή των Ειδικών.

«Έχουμε δείξει και συνεχίζουμε να δείχνουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιτροπή. Όπου χρειάζεται να παρέμβουμε το κάνουμε, για να διατηρηθεί η ισορροπία. Σε αυτή τη φάση πάρθηκε μια απόφαση που, προφανώς, έχει τους λόγους της. Εμπιστευόμαστε την επιτροπή και, όπου χρειάζεται, κάνουμε διορθώσεις».

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο. Συμφωνώ ότι δεν έπρεπε να κλείσει το click away στα καταστήματα. Στην ένδυση και στην υπόδηση, ωστόσο, δεν εξυπηρετεί. Αλλά σε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς πέτυχε. Σήμερα γράφουμε ιστορικό ρεκόρ εμβολιασμού στη χώρα, οπότε κερδίζοντας έδαφος προσδοκούμε να συνεχίσουμε», είπε ακόμα ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Η λειτουργία της αγοράς

«Σήμερα μπήκε ο περιορισμός στις τρεις περιοχές. Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η εβδομάδα. Αν διατηρήσουμε την αγορά σε μία τάξη και δεν δούμε ξανά συνωστισμό σε εμπορικούς δρόμους, μπορούμε να συνεχίσουμε. Αν, όμως, δεν τηρούνται τα μέτρα, το μυαλό μας είναι να διασφαλίσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας», σημείωσε ο ίδιος.

«…Τα εμπορικά κέντρα παραμένουν κλειστά και τα εκπτωτικά χωριά. Το θέμα θα το επαναφέρουμε στην επιτροπή σύντομα», κατέληξε.

Check Also

Πώς θα κάνουμε Πάσχα: Τι αλλάζει στις εκκλησίες, στην απαγόρευση κυκλοφορίας και πόσα άτομα θα επιτρέπονται στο πασχαλινό τραπέζι

Τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ειδικών για το Πάσχα αλλά και μετά από αυτό, παρουσίασε ο …