Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Στέλιος Πέτσας: «Έρχονται μέτρα που θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή γενικό επίπεδο» – Πιθανά τα τοπικά lockdown

Στέλιος Πέτσας: «Έρχονται μέτρα που θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή γενικό επίπεδο» – Πιθανά τα τοπικά lockdown

Απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε ότι η έκρηξη κρουσμάτων δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. «Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς, αλλά και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα, έχοντας όπως φαίνεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, όπως η Αττική και η Πέλλα, μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την Επιτροπή των Ειδικών να συντάξουν μια λίστα μέτρων, τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο, αν χρειαστεί. Θα έχουμε τον κατάλογο σήμερα ή αύριο, και τα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Εξάλλου, νωρίτερα το πρωί, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σχολίασε το γεγονός της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων στην Αττική. Όπως ανέφερε ο Υπουργός, δεδομένου του μεγάλου πληθυσμού της Περιφέρειας Αττικής, δεν είναι εύκολο να ληφθούν αλόγιστα οριζόντια μέτρα σε όλη την έκτασή της. Προκειμένου, λοιπόν, να υπάρξει μια αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης, είναι πιθανό να υπάρξουν παρεμβάσεις σε επίπεδο Δήμων, ενδεχομένως κάποια τοπικά lockdown, σε συνεννόηση πάντα με τους εμπειρογνώμονες και την Πολιτική Προστασία.

Check Also

Τηλεδιάσκεψη ΕΟΔΥ με ειδικούς επιστήμονες του αμερικανικού CDC

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), με επικεφαλής την Dr …