Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα: Όλοι οι κλειστοί χώροι, τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης και τα γήμπεδα μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

Σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα: Όλοι οι κλειστοί χώροι, τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης και τα γήμπεδα μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

Στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή, 16 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021.

Ποιοι χώροι θα λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους και νοσήσαντες:

  1. Όλοι οι κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (Εστιατόρια, Καφέ, Κινηματογράφοι, Θέατρα) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους, με 85% πληρότητα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά, ενώ οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test από τους γονείς τους.
  2. Όλα τα υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης, τα οποία θα λειτουργούν με 85% πληρότητα και μόνο με καθήμενους.
  3. Ανοιχτά και κλειστά γήπεδα θα λειτουργούν με 80% πληρότητα με ανώτατο όριο τις 25.000 θεατές τα ανοιχτά και τις 8.000 τα κλειστά. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτικοί και οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση selt test γονέων (έως 5% επί της πληρότητας).

Στους χώρους αυτούς θα γίνεται έλεγχος στη είσοδο με το CovidFree Gr app με επίδειξη ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού και ταυτότητας –πολίτες τρίτων χωρών επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης της χώρας τους.

Check Also

«Όμικρον»: Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τη νέα μετάλλαξη

Οι ειδικοί παγκοσμίως εκφράζουν την ανησυχία τους για το νέο στέλεχος του ιού SARS-CoV-2 «Όμικρον», …