Αρχική / Επικαιρότητα / ΠΟΥ: Σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για διερεύνηση της παγκόσμιας διαχείρισης της πανδημίας

ΠΟΥ: Σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για διερεύνηση της παγκόσμιας διαχείρισης της πανδημίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε χτες τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τη διαχείριση της πανδημίας της Covid-19 από τον ίδιο τον Οργανισμό, καθώς και την απάντηση που δόθηκε από τις κυβερνήσεις.

Η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Έλεν Κλαρκ, και η πρώην πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, συμφώνησαν να ηγηθούν της επιτροπής και να επιλέξουν τα μέλη της, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, στη διάρκεια συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης των αντιπροσώπων των 194 κρατών-μελών του ΠΟΥ.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ επισήμανε πως τα κράτη-μέλη του Οργανισμού είχαν ζητήσει ομόφωνα τον Μάιο να αξιολογηθεί η παγκόσμια απάντηση στην πανδημία. Προειδοποίησε, επίσης, εναντίον των “διαιρέσεων” της διεθνούς κοινότητας που «δίνουν το πλεονέκτημα» στον κορονοϊό, δύο ημέρες μετά την επίσημη επιβεβαίωση των ΗΠΑ ότι αποσύρονται από τον Οργανισμό.

«Οι διαιρέσεις ανάμεσά μας δίνουν το πλεονέκτημα στον ιό» και «δεν θα μπορέσουμε να νικήσουμε την πανδημία, αν είμαστε διαιρεμένοι», υπογράμμισε ο Τέντρος, απευθυνόμενος στους διπλωμάτες των κρατών μελών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

Ψυχική Υγεία: Τι προβλέπει η Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών που υπέγραψαν υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι του ΠΟΥ Ευρώπης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας, για την καλύτερη Ψυχική …