Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Οι μετακινήσεις προσωπικού για στελέχωση των νοσοκομείων αναφοράς τονίζουν την ανάγκη επιπλέον προσλήψεων

ΠΟΕΔΗΝ: Οι μετακινήσεις προσωπικού για στελέχωση των νοσοκομείων αναφοράς τονίζουν την ανάγκη επιπλέον προσλήψεων

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τις μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να στελεχωθούν τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, θίγοντας και πάλι το ζήτημα της άμεσης ανάγκης για επιπλέον προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η Ομοσπονδία αναφέρει τα εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Αναστάτωση προκαλείται στη λειτουργία των Νοσοκομείων της Αττικής από τις μετακινήσεις νοσηλευτών και γιατρών, για τη στελέχωση νοσοκομείων αναφοράς για τον κορονοϊό, τη λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ κορονοϊού ειδικά στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Με τον σχεδιασμό που υφίσταται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής ανέπτυξαν κλινικές νοσηλείας υπόπτων και διαπιστωμένων κρουσμάτων κορονοϊού. Ως εκ τούτου, οι ανάγκες σε προσωπικό αυξήθηκαν.

Με τη μετακίνηση νοσηλευτών και γιατρών από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής προς το Σωτηρία και άλλα νοσοκομεία αναφοράς, διαταράσσεται η λειτουργία τους και αδυνατούν να εφημερεύσουν με ασφάλεια. Οι εφημερίες καθίστανται επισφαλείς, όπως επισημαίνουν Διοικήσεις Σωματείων και επιστημονικά όργανα των γιατρών.

Μετακινούνται γιατροί και νοσηλευτές για να ανοίξουν νέες ΜΕΘ, χωρίς να διαθέτουν την κατάλληλη εξειδίκευση σε ΜΕΘ.

Απαιτείται η πρόσληψη προσωπικού ιατρών και νοσηλευτών για να καλυφθούν οι ανάγκες που αναμένεται να αυξηθούν το χειμώνα και να επιστρέψουν οι μετακινημένοι στη θέση τους».

Check Also

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Εξαιρετικά κρίσιμη η διασφάλιση της εμπιστοσύνης στο εμβόλιο της Astra Zeneca

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί την πολιτεία, την επιστημονική κοινότητα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης …