Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελίες για αδικίες στον διαμοιρασμό της χρηματικής δωρεάς του ΙΣΝ

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελίες για αδικίες στον διαμοιρασμό της χρηματικής δωρεάς του ΙΣΝ

«Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να ελέγξει εάν τηρήθηκαν όσα προβλέπει ο νόμος, να μεριμνήσει για την ίση μεταχείριση των δικαιούχων της χρηματικής δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου, να διορθωθούν οι αδικίες και να συμπληρωθεί η δωρεά με κρατικά κονδύλια, ούτως ώστε να μην υπάρξει κανείς αποκλεισμός», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων μοιράζουν με αδιαφάνεια τα χρήματα της δωρεάς. Προσδιορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας ότι η δωρεά απευθύνεται στα 40 Νοσοκομεία αναφοράς και δικαιούχοι είναι 5.000 υγειονομικοί. Ωστόσο, τα Νοσοκομεία αναφοράς είναι λιγότερα από 20. Κανείς δεν γνωρίζει πώς διανεμήθηκαν τα χρήματα και σε ποιους.

Όπως υποστηρίζουν οι της ΠΟΕΔΗΝ, βάσει πληροφοριών βρέθηκαν στις λίστες των δικαιούχων διοικητικοί υπάλληλοι, υγειονομικοί που απουσίαζαν, προϊστάμενοι μη δικαιούχοι κ.λπ. «Η διανομή της δωρεάς δεν ήταν δουλειά του Ιδρύματος Νιάρχου, αλλά του Υπουργείου Υγείας και των Διοικήσεων των Νοσοκομείων», αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που νοσηλεύουν ύποπτα κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν στις λίστες των δικαιούχων, ενώ σε άλλα νοσοκομεία της ίδιας κατηγορίας ή και σε άλλα που νοσήλευσαν διαπιστωμένα περιστατικά κορονοϊού, οι εργαζόμενοι είναι εκτός.

«Σε νοσοκομεία αναφοράς πήραν τα χρήματα γιατροί των ΤΕΠ, όχι όμως και οι νοσηλευτές. Σε νοσοκομείο αναφοράς πήραν τα χρήματα το προσωπικό καθαριότητας (μέσω συνεργείων), όχι όμως το αντίστοιχο προσωπικό σε νοσοκομείο που νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά κορονοϊού. Εξαιρέθηκαν Βοηθοί Θαλάμου και ολόκληρα τμήματα από νοσοκομεία αναφοράς. Εξαιρέθηκαν συνάδελφοι που δούλεψαν σε τμήματα και κλινικές που θα έπρεπε να είναι δικαιούχοι, όπως καταγγέλλεται», τονίζει η Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο για καταγγελίες από τα Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, Γ.Ν. Ζακύνθου, Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, ΑΧΕΠΑ, Άγιο Ανδρέα Πατρών κ.α.

Check Also

Πόσο πιθανό είναι ο COVID-19 να διέφυγε από εργαστήριο;

Σε άρθρο με τίτλο «Πόσο πιθανό είναι ο COVID-19 να διέφυγε από εργαστήριο: Τι γνωρίζουν …