Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΠΙΣ: Να πραγματοποιηθεί άμεσα η 3η δόση στους υγειονομικούς

ΠΙΣ: Να πραγματοποιηθεί άμεσα η 3η δόση στους υγειονομικούς

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά να δοθεί άμεσα από τις αρμόδιες αρχές η δυνατότητα στους υγειονομικούς να πραγματοποιήσουν και 3η δόση του εμβολίου για την COVID 19, προκειμένου να προστατευθούν.

Άλλωστε, οι περισσότεροι υγειονομικοί που δίνουν τη μάχη με την πανδημία σε όλες τις δομές υγείας, ήταν οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν, αφού το εμβολιαστικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Ο ΠΙΣ σημειώνει ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν θα πρέπει να καθυστερήσει τις αποφάσεις της, καθώς οι συνθήκες για την 3η δόση στους υγειονομικούς είναι πλέον ώριμες.

Παράλληλα, αναμένει την έναρξη εμβολιασμών κατ’ οίκον από τους ιδιώτες ιατρούς, καθώς και σε όλα τα ιατρεία που θα ενισχύσουν την επιτυχημένη εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) χαιρετίζει την απόφαση να διατίθενται τα εμβόλια για τον κορονοϊό στον παιδικό πληθυσμό, στον φυσικό τους χώρο, που είναι τα ιατρεία των Παιδιάτρων. Τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν άμεσα από την COVID-19, καθώς όπως δείχνουν όλες οι πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, πλέον και τα ανήλικα κινδυνεύουν λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Ο εμβολιασμός τους κρίνεται απαραίτητος, ειδικά τώρα που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.

Check Also

Τρίτη δόση και σε άτομα με υψηλό κίνδυνο νόσησης συνέστησε η διευθύντρια του CDC, παρά την αντίθετη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής

Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η Rochelle Wallensky, αποφάσισε να συστήσει …