Αρχική / Επικαιρότητα / Παπαθανάσης: Μετά το Πάσχα η επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους

Παπαθανάσης: Μετά το Πάσχα η επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους

Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η εστίαση, ξεκινώντας από τους εξωτερικούς χώρους, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο MEGA.

«Όταν θα είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, θα επιτραπεί να λειτουργήσει η εστίαση… Έχουμε μια χώρα στην οποία μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε τη λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους. Φαίνεται, όμως, ότι αυτό φέτος θα συμβεί μετά το Πάσχα», σημείωσε, αναφέροντας ότι τον Μάιο θα εκταμιευθούν οι πόροι του πακέτου στήριξης της εστίασης.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης, η εστίαση που συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό θα επαναλειτουργήσει ανεξαρτήτως τού πότε θα λειτουργήσει αυτόνομα ο κλάδος της εστίασης. «Σε ένα κατάλυμα ή σε ένα ξενοδοχείο, θα μπορεί κάποιος να φάει. Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει. Το πότε θα λειτουργήσει ανεξάρτητα η εστίαση, θα περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί».

Ως προς το λιανεμπόριο και το ενδεχόμενο να ξανακλείσει, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, δεν απέκλεισε τίποτα. «Πρώτα από όλα προστατεύουμε τη δημόσια υγεία», συμπλήρωσε.

Ως προς τις αποφάσεις σχετικά με το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, ο κ. Παπαθανάσης σημειωσε: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης θέλει η Οικονομία να είναι ανοικτή… Η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων πρέπει να μετρήσει τη διασπορά του ιού στις περιοχές αυτές. Υπήρξε ξαφνική έξαρση κρουσμάτων μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής, και ελήφθη μια διαφορετική απόφαση. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή, και θα μας πει αν μπορούμε να ανοίξουμε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα».

Check Also

Κ. Μητσοτάκης: Πάσχα «εντός των τειχών» και άνοιγμα εστίασης στις 3 Μαΐου

Μήνυμα προς τους πολίτες απηύθυνε σήμερα στις 18:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να σκιαγραφήσει …