Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ο Σοφοκλής Χάνος νέος Patient Advocacy & Communications Manager της BMS Ελλάδος

Ο Σοφοκλής Χάνος νέος Patient Advocacy & Communications Manager της BMS Ελλάδος

Νέος Patient Advocacy & Communications Manager για την Bristol Myers Squibb Ελλάδος ανέλαβε από την 1η Ιουνίου ο Σοφοκλής Χάνος, αντικαθιστώντας τη Νασίτα Γρανά, η οποία ανέλαβε τον ρόλο Corporate Affairs Lead Central Eastern Europe, Turkey, Israel, India της εταιρείας, έχοντας ως βάση την Ελλάδα.

Ο Σοφοκλής Χάνος είναι Ψυχολόγος Υγείας, έχοντας διατελέσει για περισσότερα από 7 χρόνια Διευθυντής των Athens και Thessaloniki Checkpoints, των πρώτων κοινοτικών κέντρων πρόληψης και εξέτασης για HIV και άλλων Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων στη χώρα. Με παρουσία και ενεργό συμμετοχή μέσω συνεδρίων τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, αλλά και ομάδων εργασίας στο European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), εξασφάλισε τη σταθερή παρουσία των ζητημάτων που σχετίζονται με AIDS/HIV στην ατζέντα των φορέων χάραξης πολιτικής της χώρας μας, ως μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας. Μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε με δραστηριότητες που στόχευαν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα πρόληψης και καταπολέμησης του κοινωνικού στίγματος του HIV, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ισχυρές καμπάνιες ενημέρωσης. Επιπροσθέτως, συνεργάστηκε με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς οργανισμούς για την εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων, τα αποτελέσματα των οποίων αξιοποιήθηκαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των οροθετικών ατόμων και άλλων ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Ο κ. Χάνος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην Ψυχολογία Υγείας από το City University του Λονδίνου, ενώ κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Goldsmith’s College, University of London και πτυχίο Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας από την Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Check Also

«Μία μπορεί να κάνει τη διαφορά»: Η BMS ενημερώνει για τον καρκίνο του δέρματος

Η Bristol Myers Squibb (BMS), παραμένοντας πιστή στην διαχρονική δέσμευσή της για την επαγρύπνηση σχετικά …