Αρχική / Πρόσωπα / Άρθρα / Απόψεις / Ο Κικίλιας, ο Αρκουμανέας και οι άλλοι

Ο Κικίλιας, ο Αρκουμανέας και οι άλλοι

Στο κομμάτι της αντιπολίτευσης ανέκαθεν πάσχαμε ως χώρα. Όχι ότι από άποψη κυβερνήσεων θριαμβεύσαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά η στείρα αντιπολίτευση είναι ένα χαρακτηριστικό που μας ζημιώνει, ενίοτε μας προσβάλλει και σίγουρα μας κρατάει πίσω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πάει το θέμα «κάνω αντιπολίτευση χάριν της αντιπολίτευσης» ένα βήμα παραπέρα. Όταν κατηγορείς μία κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία μόλις τρεις μήνες για πράγματα που δεν έχει κάνει ακόμη, όταν εσύ τα άφησες να βαλτώνουν όλα τα προηγούμενα χρόνια της δικής σου διακυβέρνησης, τότε δεν αντιπολιτεύεσαι, απλά φλυαρείς.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της πρώην ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που κατηγορεί τους νυν για απραξία στο θέμα των προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών για την ενίσχυση του ΕΣΥ, όταν οι ίδιοι έχουν αφήσει το θέμα στην τύχη του μία τετραετία και κάτι.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό το παράδειγμα της επίθεσης που εξαπέλυσαν στον Βασίλη Κικίλια, όταν κυκλοφόρησε η είδηση για τον διορισμό του Παναγιώτη Αρκουμανέα στη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Θίχτηκαν, λέει, γιατί διορίζονται φίλοι και γνωστοί κι έτσι πλήττεται θανάσιμα η αξιοκρατία, η οποία, να θυμίσουμε, ότι έχει πεθάνει εδώ και χρόνια.

Από πότε ποινικοποιήθηκε η φιλία; Και από πότε σοκαριζόμαστε όταν οι κυβερνώντες διορίζουν πρόσωπα της εμπιστοσύνης τους σε θέσεις κλειδιά; Και από πότε ξεχνάμε το αξιομνημόνευτο παράδειγμα του Νίκου Καρανίκα, που διορίστηκε στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, καθαρά και μόνο λόγω της φιλίας του με τον τέως πρωθυπουργό;

Αν μη τι άλλο, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας διαθέτει τα τυπικά προσόντα για τη θέση που προορίζεται. Και δεν θεωρώ ότι θα ρίσκαρε ο Κικίλιας να τοποθετήσει κάποιον ανίκανο ή επικίνδυνο στην καυτή καρέκλα του ΕΟΔΥ, με το αμαρτωλό παρελθόν του ΚΕΕΛΠΝΟ να σιγοβράζει ακόμη, απλά και μόνο για να στηρίξει μια φιλία.

Ας περιμένουμε να κρίνουμε κάποιον από το έργο του και όχι από το με ποιους μιλάει στο τηλέφωνο ή πάει για καφέ. Κι αν η όποια επιλογή αποδειχτεί λάθος, τότε ας πέσουμε όλοι «να τους φάμε», γιατί όντως δεν έχουμε άλλα περιθώρια για κακές επιλογές.

Του Θεόδουλου Παπαβασιλείου

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Check Also

33 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της Ελλάδας – Κανένας θάνατος σήμερα

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον ΕΟΔΥ 33 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, …