Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Επιστήμη / Ξεκινά στην Ελλάδα κλινική μελέτη για ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο κατά της COVID-19

Ξεκινά στην Ελλάδα κλινική μελέτη για ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο κατά της COVID-19

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου, Nadir Arber, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες και να ξεκινήσει σύντομα η κλινική μελέτη στη χώρα μας του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της νόσου COVID-19Η κλινική μελέτη θα ξεκινήσει στα Νοσοκομεία “Αττικόν” και “Σωτηρία”, και χορηγός της είναι η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών.

Τον καθηγητή Nadir Arber υποδέχθηκαν σήμερα στο “Αττικόν”, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

O κ. Κοντοζαμάνης καλωσόρισε τον κ. Arber στη χώρα μας, τονίζοντας ότι με την επιστημονική του έρευνα έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου, το οποίο «αισιοδοξούμε ότι θα συμβάλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα αποτελέσματα είναι θετικά». Πρόσθεσε, δε, ότι θα ξεκινήσει άμεσα, σε συνεργασία με Ισραηλινούς επιστήμονες, η κλινική μελέτη για το νέο φάρμακο στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε και συμφώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τη συμμετοχή ελληνικών νοσοκομείων στις κλινικές δοκιμές.

Το φάρμακο είναι εισπνεόμενο και, κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών, δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν, όπως έχει αναφέρει ο Nadir Arber. Παράλληλα, τόνισε πως το φάρμακο είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Άμεση η ανάγκη για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης σε πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας αναγνωρίζει τα σημαντικά επιτεύγματα της εθνικής προσπάθειας για την ταχεία επίτευξη …