Αρχική / Επικαιρότητα / Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στον ιερό ναό της Παναγίας στις Αρχάνες Ηρακλείου

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στον ιερό ναό της Παναγίας στις Αρχάνες Ηρακλείου

Ξεκίνησε σήμερα, λίγο μετά τις 9:30, ο εμβολιασμός κατά της Covid 19 στον ιερό ναό της Παναγίας στις Αρχάνες Ηρακλείου, ο οποίος, με απόφαση της Ενορίας και της δημοτικής Αρχής, και σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης, θα μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο μέχρι τις 14:00, προκειμένου να ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ των πιστών που διατηρούσαν επιφυλάξεις για το εμβόλιο. Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, που ευχαρίστησε τον πατέρα Ανδρέα και την Αρχιεπισκοπή Κρήτης για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τον εμβολιασμό ανθρώπων που, για τους δικούς τους λόγους, εδώ και μήνες, δεν είχαν εμβολιαστεί. «Είναι σημαντικό η εκκλησία να βρίσκεται κοντά σε αυτή την προσπάθεια που στοχεύει στο να καταφέρουμε, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, να ξεπεράσουμε αυτό που ζούμε», τόνισε.

Ο πατήρ Ανδρέας Καλλιοντζάκης, από την πλευρά του, εξήγησε ότι το στοίχημα είναι να βοηθηθεί ο άνθρωπος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. «Η μοναδική λύση είναι το εμβόλιο και για τον λόγο αυτό καλέσαμε τον κόσμο κάτω από τη σκέπη της Παναγίας να εμβολιαστεί». Για τις αρνητικές αντιδράσεις στην πρωτοβουλία που έλαβε, ο πατήρ Ανδρέας ανέφερε ότι το θέμα του εμβολιασμού «δεν είναι θρησκευτικό, αλλά καθαρά επιστημονικό και ιατρικό. Υπηρετώ τον Θεό της αγάπης και στα όσα αρνητικά ακούστηκαν, εγώ απαντώ με αγάπη».

Στον σημερινό εμβολιασμό στον ιερό ναό της Παναγίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν πάνω από 50 πολίτες. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, εφόσον παρουσιαστούν άτομα που δεν είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν, ο εμβολιασμός τους θα πραγματοποιηθεί.

Η κ. Μπορμπουδάκη τόνισε ότι η προσπάθεια με εμβολιασμούς σε ναούς θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, ενώ συνεχίζεται και ο κατ’ οίκον εμβολιασμός. Επανέλαβε, δε, το κάλεσμα για εμβολιασμό, διευκρινίζοντας ότι το κεντρικό μήνυμα παραμένει: «Προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε, βγαίνουμε νικητές».

Το «παρών» στον εμβολιασμό έδωσε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος σημείωσε ότι πρόκειται για υψηλού συμβολισμού πράξη, εκφράζοντας την ελπίδα να βρει μιμητές.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

Πλεύρης: Τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, το νωρίτερο, διαθέσιμες οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες

«Έχει εμβολιαστεί πάνω από το 60% του γενικού πληθυσμού και πάνω από το 70% του …