Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ν. Νίτσας για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς ιατρών: «Δημόσια Υγεία χωρίς υγιείς γιατρούς δεν γίνεται»

Ν. Νίτσας για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς ιατρών: «Δημόσια Υγεία χωρίς υγιείς γιατρούς δεν γίνεται»

«Η πολυαναμενόμενη εμβολιαστική κάλυψη των ιδιωτών γιατρών ξεκίνησε στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης (για τους ιατρούς συνεργάτες τους) και μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/ (για τους υπολοίπους)», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, προσθέτοντας ότι, για μία ακόμη φορά, «οι ιδιώτες γιατροί αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με απαξιωτικό τρόπο. Η υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό όλων των ιδιωτών γιατρών κατά προτεραιότητα δεν τηρήθηκε, καθώς το σύστημα των ραντεβού δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων, με αποτέλεσμα να δίνονται ραντεβού σε γιατρούς και τις αρχές Μαρτίου».

Ο κ. Νίτσας επισημαίνει ότι ο ΙΣΘ, σε συνεργασία με την 3η και την 4η ΥΠΕ, είχε εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού που θα ολοκληρωνόταν ως το Σάββατο 16/1 στα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ», «Παπαγεωργίου» και «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» για 2000 συναδέλφους, οι οποίοι έκαναν και τις σχετικές αιτήσεις. «Αντ’ αυτού, αποφασίστηκε από το Υπουργείο η ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας, με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα. Πρέπει άμεσα να υπάρξει επαναπροσδιορισμός όλων των ραντεβού, ώστε ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών να ολοκληρωθεί τάχιστα για το καλό της δημόσιας υγείας και των ασθενών μας.

Επίσης, πρέπει να δοθεί μέριμνα για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του προσωπικού των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως και η δυνατότητα εμβολιασμού των ασθενών στα ιατρεία από τους θεράποντες γιατρούς.

Ας καταλάβουν όλοι οι συναρμόδιοι ότι Υγεία, και μάλιστα Δημόσια Υγεία, χωρίς υγιείς γιατρούς δεν γίνεται», καταλήγει ο πρόεδρος του ΙΣΘ.

Check Also

ΕΟΔΥ: Δωρεάν Δειγματοληπτικοί Έλεγχοι αυτή την Κυριακή (7/3) στο Σύνταγμα

Δωρεάν Δειγματοληπτικοί Έλεγχοι, από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), θα …