Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε όλη τη χώρα

Νίκος Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε όλη τη χώρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μίλησε για τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και τα μέτρα που ισχύουν ανά επίπεδο ετοιμότητας και αναφέρθηκε σε κάποιες τροποποιήσεις που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα:

  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού.
  • Δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας από τη 01.00 έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 1, από τις 00.30 έως τις 05.00 στις περιοχές του επιπέδου 2 και από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 3.
  • Ορίζεται ανώτατο όριο ατόμων για τις συναθροίσεις τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα, στις περιοχές του επιπέδου 1, το όριο είναι 100 άτομα, στις περιοχές του επιπέδου 2 το όριο είναι τα 50 άτομα και, τέλος, στις περιοχές του επιπέδου 3 το όριο είναι 9 άτομα.
    Τίθενται όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες. Συγκεκριμένα, ορίζεται 65% πληρότητα στο επίπεδο 1, 50% πληρότητα στο επίπεδο 2 και 30% πληρότητα στο επίπεδο 3.
  • Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε 80% για το επίπεδο 1, 65% για το επίπεδο 2 και 50% για το επίπεδο 3.
  • Προβλέπεται χρήση μάσκας στα γυμναστήρια για το προσωπικό και τους αθλούμενους αναλόγως του επιπέδου συναγερμού. Συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους χώρους υποδοχής, αναμονής και τα αποδυτήρια, καθώς και στην ομαδική εκγύμναση, στην περίπτωση των επιπέδων 2 και 3, όταν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των αθλουμένων.

Check Also

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών – Δωρεάν self test σε όλους πριν και μετά τις γιορτές

Υποχρεωτικός είναι πλέον ο εμβολιασμός όλων των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών, όπως …