Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: Στο κόκκινο Ιωάννινα και Σέρρες

Νίκος Χαρδαλιάς: Στο κόκκινο Ιωάννινα και Σέρρες

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 06:00 το πρωί τα Ιωάννινα και οι Σέρρες μπαίνουν στο κόκκινο, ακολουθώντας την Κοζάνη και την Καστοριά.

Επίπεδο ετοιμότητας ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη, που θα βρίσκονται πια στο πορτοκαλί, από το κίτρινο του επιπέδου 2.

Η Δράμα ανεβαίνει στο επίπεδο 2, ενώ η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει στο πρώτο επίπεδο, από το επίπεδο 2 που βρισκόταν.

Ο κ. Χαρδαλιάς, απηύθυνε ιδιαίτερη έκκληση στους πολίτες των περιοχών που μπαίνουν στο κόκκινο, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και μπορεί εύκολα να ξεφύγει.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ότι οι δοξολογίες θα γίνουν κανονικά, αναλόγως φυσικά των μέτρων που ισχύουν σε κάθε περιοχή, ενώ έστειλε αυστηρό μήνυμα στους επιχειρηματίες που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα, τονίζοντας ότι οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Check Also

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δωρεάν αλλά όχι υποχρεωτικό το εμβόλιο – Οι γιατροί θα εμβολιαστούν πρώτοι

“Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι δωρεάν από την Πολιτεία, δεν θα είναι υποχρεωτικό …