Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νέα κίνητρα σε ιατρούς και φαρμακοποιούς για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού

Νέα κίνητρα σε ιατρούς και φαρμακοποιούς για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε νέα κίνητρα για τους φαρμακοποιούς για τη συμβολή τους στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό στους πολίτες, με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού, με την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθεί όντως η πρώτη δόση ή το μονοδοσικό εμβόλιο. «Με το που θα πηγαίνει, λοιπόν, ο πολίτης να εμβολιαστεί, να κάνει την πρώτη δόση, θα πιστώνονται 10 ευρώ στον λογαριασμό του αντίστοιχου επαγγελματία υγείας φαρμακοποιού και ιατρού».

«Η καμπάνια και η γενική προσπάθεια είχε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, και τώρα πάμε πόρτα-πόρτα. Και είμαι πεπεισμένος ότι και στις τοπικές κοινωνίες, στις κωμοπόλεις, στα χωριά, στις γειτονιές μας, οι φαρμακοποιοί έχουν τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι ενδεχομένως να φοβήθηκαν».

Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι η αποζημίωση πηγαίνει στα 20 ευρώ για τους ιατρούς, αν εμβολιάσουν στο ιατρείο τους και στα 50 ευρώ αν πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο συμπολίτη μας στο σπίτι του.

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας. Τους καλώ να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Να πείσουμε όσο παραπάνω συμπολίτες μας, από αυτούς που έχουν απομείνει και δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε επειδή φοβήθηκαν, είτε επειδή δεν είχαν καλή ενημέρωση, είτε επειδή παραπληροφορήθηκαν στο διαδίκτυο, είτε επειδή δεν έφτασε κανείς να τους μιλήσει σε προσωπικό επίπεδο, πόρτα-πόρτα. Τους ζητώ, λοιπόν, να το κάνουν αυτό από εδώ και πέρα», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας.

Check Also

ΙΣΘ – #εμβολιάΖΩ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες ιατρών που νόσησαν από COVID-19 και νοσηλεύτηκαν

Στο πλαίσιο της εκστρατείας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) «ΕμβολιάΖΩ», ιατροί που νόσησαν από κορονοϊό …