Αρχική / Επικαιρότητα / Μητσοτάκης από ΚΥ Κερατσινίου: «Η Πρωτοβάθμια Υγεία είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε την επόμενη μέρα»

Μητσοτάκης από ΚΥ Κερατσινίου: «Η Πρωτοβάθμια Υγεία είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε την επόμενη μέρα»

Στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου παρέστη σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο χρόνια ακριβώς από την εκλογική του νίκη της ΝΔ. Μία κίνηση με ιδιαίτερη σημειολογική σημασία, καθώς ο πρωθυπουργός επέλεξε, με αυτή του την κίνηση, να τονίσει ότι «παρά τις μεγάλες κρίσεις που κλήθηκε η κυβέρνηση να διαχειριστεί τους τελευταίους 18 μήνες, ουδέποτε υποχώρησε από τη δέσμευσή της να είναι κοντά στους πολίτες, ειδικά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, με έργα ουσίας και όχι επικοινωνίας».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι «όπως έχει δώσει εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οποιοδήποτε έργο εγκαινιάζεται, πλέον, στον χώρο της Υγείας, θα έχει κτιριακές υποδομές, προσωπικό, εξοπλισμό, σίτιση, φύλαξη και θα παραδίδεται στους πολίτες με όλες τις υπηρεσίες που θα είναι προς όφελός τους».

«Σήμερα εγκαινιάζεται ένα από τα πιο σύγχρονα, αστικού τύπου, Κέντρα Υγείας της χώρας και παραδίδεται στους κατοίκους του Κερατσινίου, του Περάματος και των γύρω περιοχών», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ενώ ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, ανέφερε: «Για μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό που 20 χρόνια μετά από αγώνες ανθρώπων και δημοτικών αρχών καταφέραμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να κερδίσει το στοίχημα».

«Θεωρώ ότι το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου, το οποίο βρίσκεται στα όρια με το Δήμο Περάματος έρχεται να προσθέσει μία σημαντική προσφορά στο κομμάτι της Υγείας στον δυτικό Πειραιά και ιδιαιτέρα σε αυτές τις δύο περιοχές: στο Κερατσίνι και στο Πέραμα», σημείωσε, τέλος, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης.

Το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου θα προσφέρει από αύριο τις υπηρεσίες του σε πάνω από 90.000 πολίτες της πόλης και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Θα έχει τη δυνατότητα 24ωρης νοσηλείας, είναι στελεχωμένο από ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμένο με ιατρικές και θεραπευτικές δομές τελευταίας τεχνολογίας. Διαθέτει δεκατέσσερα εξεταστήρια Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας, Γυναικολογικό και Παιδιατρικό Τμήμα, Οδοντιατρείο, Μικροβιολογικό Εργαστήριο, Ακτινολογικό και αίθουσες υπερήχων, μικροεπεμβάσεων και ανάνηψης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας από την προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας, Μαρία Μήλακα, και συνομίλησε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας στην κυβέρνησή μας. Και, πράγματι, δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο συμβολική επίσκεψη από τη σημερινή. Εγκαινιάζουμε ένα πρότυπο πολυδύναμο Κέντρο Υγείας, εδώ στο Κερατσίνι, που θα καλύψει τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, από το Κερατσίνι, από τη Δραπετσώνα, από το Πέραμα. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι, παρά τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε τους τελευταίους 18 μήνες, η κυβέρνηση ουδέποτε υποχώρησε από τη δέσμευσή της να είναι κοντά στους πολίτες, ειδικά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, με έργα ουσίας και όχι επικοινωνίας.

Στέκομαι και στην ουσία, διότι σήμερα παραδίδουμε ένα πολυδύναμο Κέντρο Υγείας, το οποίο δεν είναι απλά άρτια εξοπλισμένο ως προς τον τεχνολογικό του εξοπλισμό, αλλά είναι και πλήρως στελεχωμένο, γιατί -όπως είπε και ο Δήμαρχος- το στοίχημα θα κερδηθεί στην πορεία με τη συνεχή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, έτσι ώστε να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να αποφορτίσουμε τα νοσοκομεία μας και μία σειρά ιατρικών πράξεων να μπορεί να διεξάγεται σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές με τον Υπουργό, η Πρωτοβάθμια Υγεία είναι το μεγάλο στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε την επόμενη μέρα. Και καθώς η πανδημία με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο φτάνει στο τέλος της, εμείς θέτουμε από τώρα τα θεμέλια για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα δίνει μόνο έμφαση στα νοσοκομεία μας, θα ξεκινάει από την πρόληψη, τη δημόσια υγεία, θα περνάει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θα ενισχύσει και θα εξορθολογήσει το νοσοκομειακό χάρτη της χώρας μας και βέβαια θα ασχοληθεί και με ευαίσθητα ζητήματα, όπως αυτά που έχουν να κάνουν με διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, ασθενειών οι οποίες, δυστυχώς, δεν μπορούν ακόμα να αντιμετωπιστούν.

Αυτό σημαίνει ολοκληρωμένη, συγκροτημένη πολιτική Υγείας. Όμως καθώς δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα με την πανδημία, επιτρέψτε μου να επαναλάβω ακόμα μία φορά εδώ, από τον Δήμο Κερατσινίου, την έκκλησή μου σε όλους τους συμπολίτες μας όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα, να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Νομίζω ότι τα στοιχεία που έχουμε δώσει πια στη δημοσιότητα είναι απολύτως καταλυτικά: 99% είναι το ποσοστό των συμπολιτών μας που είτε νοσηλεύτηκαν, είτε δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους και ήταν ανεμβολίαστοι.

Αυτά δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για τους τελευταίους τρεις μήνες. Τα εμβόλια δουλεύουν, είναι αποτελεσματικά, σας προστατεύουν, μας προστατεύουν όλους, και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, ειδικά την επιθετική μετάλλαξη Δέλτα, που βλέπετε, ήδη, ότι είχε κάνει την εμφάνισή της και στην πατρίδα μας, όπως συμβαίνει και παντού στην Ευρώπη, είναι να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι τις τελευταίες επτά μέρες είδαμε μία σημαντική επιτάχυνση ως προς την προθυμία των συμπολιτών μας να κλείσουν ραντεβού.

Θέλω να εκφράσω την ελπίδα μου ότι αυτός ο αυξημένος ρυθμός προσέλευσης στη διαδικασία του εμβολιασμού θα συνεχιστεί και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, τελικά, θα τα καταφέρουμε, θα βγούμε νικητές και από αυτήν την περιπέτεια, για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε ακόμα πιο συστηματικά με τα μακροπρόθεσμα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Σήμερα εδώ στο Κερατσίνι νομίζω, κ. Δήμαρχοι, κ. Περιφερειάρχα -και σας ευχαριστώ για τη σημαντική χρηματοδότηση του έργου- πιστεύω ότι κάνουμε μία πολύ καλή αρχή προς όφελος όλων των πολιτών αυτής της περιοχής».

Check Also

Α. Σκέρτσος: Ποτέ δεν τέθηκε ως στόχος ο εμβολιασμός του 70% έως τον Μάιο

Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, παρέθεσε στοιχεία για την Επιχείρηση «Ελευθερία» σε άρθρο του στην …